Bruce Willis (galériánkban) családja tavaly közölte a nyilvánossággal, hogy a színész egészségügyi okok miatt visszavonul a filmezéstől. Bár az utóbbi években Willist egyre gyengébb produkciókban láthattuk szerepelni, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a színész számos kiemelkedő alakítással is büszkélkedhet, így össze is gyűjtöttük tőle az öt legjobbat.

#5

83 Holdfény királyság  (2012)

(28) (23)

dráma | kaland | romantikus | vígjáték

Cinego

1965 nyarán két tinédzser szerelembe esik, és titokzatos egyezségük értelmében együtt szöknek meg a vadonba. A New England-i hatóságok azon dolgoznak, hogy rábukkanjanak a... több»

Willis talán az egyik utolsó említésre méltó alakítása, mielőtt a színész tucatfilmekben kezdett volna szerepelni. Wes Anderson rendezésében a kőkemény akcióhős helyett egy kisvárosi rendőrt alakít, aki ráadásul talán az első és egyetlen pozitív apafigurája Anderson életművében.
#4

85 Sin City - A bűn városa  (2005)

(62) (17)

krimi | thriller

HBO Max | SkyShowtime | TV-ben (Viasat3, csütörtök 01:33)

Sin City egy korrupt és végtelenül romlott város, ahol a gyengéknek esélyük sincs a túlélésre. Mindeki vágyik valamire, van aki bosszúra, van aki megváltásra, és olyan is... több»

Bruce Willis már akkor képregényfilmekben vállalt szerepet, hogy azok igazán népszerűvé váltak volna. A sebezhetetlen mellett a Robert Rodriguez rendezésében készült Sin City - A bűn városában John Hartigan nyomozót alakítja, amelyben egyszerűen fantasztikusan hozza a noir hangulathoz illeszkedő zord karaktert.
#3

88 Hatodik érzék  (1999)

(78) (28)

dráma | misztikus | thriller

Disney+

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania,... több»

Kétségtelen, hogy M. Night Shyamalan rendezése a filmtörténelem egyik legütősebb fordulatát hozza, ehhez pedig Bruce Willis kiemelkedő alakítása is hozzájárul. Shyamalan és Willis közös munkája pedig további olyan nagysikerű produkciókat eredményezett, mint A sebezhetetlen és az Üveg.
#2

92 Ponyvaregény  (1994)

(188) (65)

dráma | krimi

SkyShowtime | Netflix

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»

A Ponyvaregény Quentin Tarantinót egy csapásra Hollywood egyik legismertebb rendezőjévé emelte. Noha nehéz igazán pozitív hőst találni a filmben, a Bruce Willis által alakított Butch Coolidge ökölvívó karaktere állhat ehhez a képhez a legközelebb, akitől soha nem felejtjük el tőle a “Zed halott bébi.” mondatot.
#1

88 Drágán add az életed!  (1988)

(56) (62)

akció | thriller

Disney+

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével, Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a... több»

Egy igazi klasszikus, amely gyakorlatilag megalapozta Bruce Willis karrierjét a későbbi években. A Die Hard már önmagában is egy különleges akciófilm, hiszen John McClane karakterével egy teljesen új akcióhős született. Arról már nem is beszélve, hogy a Drágán add az életed akár egy ütősebb karácsonyi filmnek is elmegy. Legalábbis a franchise rajongói hosszan tudnak vitatkozni erről.