Adam McKay tavaly decemberben megjelent rendezése, a Ne nézz fel! alaposan megosztotta a kritikusokat, bár a film a Netflix egyik legnépszerűbb tartalmának számít, a produkció bizony kapott hideget és meleget is egyaránt.

A Ne nézz fel! lényegében görbe tükröt tart a mai társadalom elé, a történet szerint egy aszteroida tart a Föld felé, amely becsapódva minden élőlényt elpusztít a bolygón. Ezen a ponton pedig el is felejthetjük azt a forgatókönyvet, amelyet az olyan kultikus filmek kínálnak, mint az  Armageddon vagy a Deep Impact.

A film egyik kisebb szerepében, Benedict Drask ezredesként látható Ron Perlman viszont alaposan kiakadt a kritikusokra. A színész szerint ugyanis az internet gyakorlatilag tönkretette az igazi újságírást, jelenleg pedig maga az újságírás próbálja megőrizni saját fontosságát.

“B*sszátok meg a saját önhittségetek és ezt az önfenntartó szükségletet, amely miatt mindenről rossz dolgokat terjesztetek, csak azért, hogy figyelmet kapjatok olyasvalami kapcsán, amelyről egyébként fogalmatok sincs, és hogy milyen volt egyáltalán megalkotni” - mondta a színész a The Independent magazinnak.

A Ne nézz fel! jelenleg 55 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, a film kritikai fogadtatásáról itt írtunk korábban.

vígjáték

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»