B*szd meg magad és az amorális algoritmusod: Keményen betámadták a Netflix-vezért

Nem kis botrányt kavart a napokban David Chappelle frissen megjelent Az utolsó fejezet című önálló műsora, amelyben leszögezte, hogy a továbbiakban nem kíván viccelődni a transzneműeken és az LMBTQ tagjain.

Chappelle botrányáról korábban ITT írtunk, és bár azóta számos támadás érte a népszerű humoristát, Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója továbbra is kiáll mellette. Sarandos egy közleményben írt arról, hogy számukra fontos a műsorkínálat sokszínűsége, amelyet szakmailag elismert művészekkel kívánnak erősíteni.

“Keményen dolgozunk azon, hogy a marginalizált közösségeket ne csupán egy történet határozza meg, így található meg a Netflixen a Szexoktatás, az Orange Is the New Black, CTRL+ Z, továbbá Hannah Gadsby és Dave Chappelle műsorai” - írta Sarandos.

A Chapelle körül kirobbant botrány kapcsán a Kedves fehér emberek producere, Jaclyn Moore is felszólalt, aki azonnal kijelentette, hogy a továbbiakban nem hajlandó együtt dolgozni a Netflixszel. A kedélyek azonban nem csitulnak, így a napokban a már Sarandos közleményében is említésre került Hannah Gadsby is felemelte a hangját.

Az Emmy-díjas humorista alaposan nekiment a Netflix vezérigazgatójának, amiért az ő nevével kívánja validálni Chappelle kijelentéseit:

“Szia Ted Sarandos! Csak egy pillanatra jegyezném meg, hogy nem szeretném, hogy a nevemet a saját zűrzavaros ügyedbe keverd. Most még inkább meg kell küzdenem David Chappelle rajongóinak gyűlöletével és haragjával, amelyet ő maga szabadít el a sajátosan és sarkosan megfogalmazott világnézetével, és amelyért Dave 20 millió dolláros csekket kap” - írja Gadsby.

“Nem emlékszem, hogy valaha is fizettél volna nekem ennyit, amiért én a világban dúló gyűlöletbeszéd következményeivel foglalkoztam. B*szd meg, Ted az amorális algoritmusod. Amit én csinálok, abban több gerinc van. Egy vicc vagy. Szándékosan nem léptem át egy határt, mert te azt mondtad a világnak, hogy nincsenek ilyen határok” - teszi hozzá a humorista.

Amorális algoritmus alatt Gadsby egyébként a Netflix egyik kulcsfontosságú funkciójára utal, amely alapján a streaming szolgáltató a korábban megtekintett tartalom alapján kínál a felhasználó számára friss tartalmat.

vígjáték

Az ausztrál humorista, Hannah Gadsby önálló estje, amely során nem csupán személyes élményei, hanem olyan napjainkat meghatározó fontos társadalmi témák kerülnek terítékre,... több»

Rendező: Madeleine Parry, Jon Olb
Szereplők: Hannah Gadsby