75 12 katona  (2018)

Múlt héten számoltunk be arról, hogy némi késéssel, de a hazai mozikban is érkezik Chris Hemsworth háborús filmje, a 12 katona, máris itt a magyar előzetese.

Magyar szinkronos előzetest kapott a Thor sztárjának, Chris Hemsworth új filmje, a 12 katona. Arról, hogy ne csak egy sablonos háborús mozit kapjunk Jerry Bruckheimer gondoskodik, akiről A sólyom végveszélyben óta tudjuk, hogy nagyon érti a háborús műfajt. Most a produceri teendőket látta el Nicolai Fuglsig rendező melleet.

A történet nem sokkal a 2011. szeptember 11-i terrortámadás után játszódik. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát. A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják.

Hemsworth mellett a további szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint William FichtnerMichael ShannonTaylor SheridanMichael PeñaGeoff Stults és Rob Riggle.

A 12 katona hamarosan a hazai mozikban.