A giallo "kiagyalója" és vitathatatlan legjobbja filmjeit nézni, de főleg érteni kell. A Mester szinte minden mozija élmény és kikapcsolódás. De mindenképpen oda kell figyelni, hiszen a mondanivaló néha rejtve van a képsorok között. Jó keresgetést! Igazándiból inkább a régebbi mozijait szeretném bemutatni, mert az igazi nagy korszaka akkor volt a Mesternek és barátainak. Tehát egypár emblematikus mozifilm, ami Argentóé, és ami nem, de nagyon tetszett neki. Egyik sem kakukktojás, higgyétek el.

#20

62 La setta  (1991)

(1) (4)

horror

Egy óvónő súlyos és sötét titkokra bukkan saját otthonának pincéjében, rövidesen pedig egy idegen kezdi követni őt. több»

Lucifer nevében öllek meg.
#19

horror | misztikus | thriller

A műalkotások olyan erősen hatnak a képzeletére, hogy hallucinálni kezd és szinte önkívűleti állapotba kerül tőlük. Amikor a gyilkos tudomást szerez erről, csapdába csalja... több»

Ébren vagyok, vagy csak álmodom?
#18

43 Giallo  (2009)

(2) (5)

horror | thriller

Olaszországban járunk. A csinos Lindának az az érzése, hogy testvére halála nem a véletlen műve volt. Enzo Avolfi felügyelőhöz fordul kételyével, aki ugyan tele kétellyel, de... több»

A klasszikus műfaj feltámasztása.
#17

horror

Gaston Leroux klasszikus történetének ezen feldolgozásában a fantom nem egy eltorzult férfi, hanem olyan valaki, akit patkányok neveltek fel a Párizsi Operaház alatti csatornákban. több»

Ismét az operában halsz meg.
#16

horror

Egy öreg gótikus katedrálisban, melyet egy tömegsírra építettek, különleges erők ébrednek fel. Az épületbe szorult látogatóknak egy ősi démoni lénnyel kell szembenézniük. több»

A Démonok visszatérnek, és brutálisabbak, mint valaha.
#15

46 Trauma  (1993)

(1) (4)

horror | misztikus | thriller

Egy anorexiás fiatal nő megszökik a pszichiátriai klinikáról és találkozik egy férfival, aki segíteni szeretne neki. Azonban a nőt elkapják és visszaviszik a szüleihez, akiket... több»

Megszökni és túlélni. Csak ez számít.
#14

66 Két gonosz szem  (1990)

(1)

horror

A fim két rémisztő történetet mesél el, mindkettőt Edgar Allan Poe műve inspirálta. A rendezőlegendák, George A. Romero és Dario Argento meséiben egy nő megöli a férjét,... több»

Igazi rémület, ami átjárja a tested.
#13

79 Holtak hajnala  (1978)

(15) (22)

horror | szatíra | thriller

Ha a pokol megtelt, a halottak a földön fognak járni. A zombik immár elszabadultak, seregeik elözönlik, és rettegésben tartják a világot. Négy túlélő egy... több»

Megtelt a Föld, nincs hely az élőknek.
#12

61 Démonok 2.  (1986)

(4) (12)

horror

A démonok ezúttal egy tízemeletes bérház lakóit tartják rettegésben. A televíziókon kersztül belépve világunkba megszállják a tizenhat éves Sallyt, akin keresztül... több»

A Démonok a bérházakban is pusztítanak.
#11

77 Opera  (1987)

(3) (7)

horror | misztikus | thriller

Egy feltörekvő operaénekesnő lehetőséghez jut, miután az eredeti szereplőt baleset éri. Egy rajongója ettől annyira lendületbe jön, hogy gyilkosságokat kezd elkövetni az... több»

Énekelj, mielőtt meghalsz.
#10

81 Démonok  (1985)

(7) (10)

horror

Egy elszigetelt moziba egy különleges filmvetítésre hívnak meg az élet különböző területeiről jövő embereket, azonban a filmet sokan undorral fogadják, mivel egy... több»

Rettegj, mert átváltozol.
#9

83 Tenebre  (1982)

(3) (15)

horror | misztikus | thriller

A Tenebre történetének főhőse egy amerikai író, aki római tartózkodása során belekeveredik egy gyilkosságsorozatba, mert a tettes módszere kísértetiesen hasonlít az író... több»

John Saxon és a zseniális giallo.
#8

77 Jelenség  (1985)

(5) (14)

horror | misztikus

Netflix

A Phenomena főhőse Jennifer, a csinos, fiatal lány, akit mivel alvajáró, apja egy bentlakásos svájci intézetbe küld kezelésre. Jennifer már érkezését követően érzékeli,... több»

Akkor is félj, ha alszol.
#7

76 Pokol  (1980)

(3) (15)

horror

Rose Elliot, a fiatal költőnő az antikváriumban rábukkan egy latin nyelvű könyvre, E. Varelli, a neves építész naplójára. A mű rendkívül nyomasztó hatást gyakorol rá, mert... több»

Pokolbéli kalandozások Argentóval.
#6

77 Sóhajok  (1977)

(9) (20)

horror

Egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll. több»

Fantasztikus színek kompozíciója.
#4

82 Mélyvörös  (1975)

(6) (12)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

A Mélyvörös című alkotásban a zongorista Marcus Daly (David Hemmings) egyik éjszaka tanúja lesz egy brutális gyilkosságnak. Az áldozat a híres médium, Helga Ulmann (Macha... több»

Egy klasszikus, amit kötelező megnézni.
#3

65 A kilencfarkú macska  (1971)

(4) (10)

horror | misztikus | thriller

Franco Arno egy visszavonult, vak újságíró, aki fiatal unokahúgával él és keresztrejtvények szerkesztéséből próbál megélni. Egy esti séta során tanúja lesz egy... több»

Az Állat-trilógia befejezése.
#2

krimi | misztikus | thriller

Roberto, egy rockbanda dobosa állandóan furcsa telefonhívásokat kap és észreveszi, hogy pár napja mintha követné őt egy rejtélyes ember. Egy éjszaka sikerül elfognia az... több»

Az Állat-trilógia második felvonása.
#1

73 Kristálytollú madár  (1970)

(4) (15)

horror | misztikus | thriller

Egy amerikai író Rómában megakadályozza, hogy egy sorozatgyilkos végezzen egy nővel. A férfi úgy dönt, hogy barátnőjével még maradnak kicsit a városban, hogy segítsék a... több»

Az első rendezés.