A THR számolt be először arról, hogy az Oscar-díjas Scorsese ismét összeáll az Oscar-díjas DiCaprióval hetedik nagyjátékfilmes együttműködésükre. A film középpontjában egy 1742-es hajótörés áll. A könyv jövőre jelenik meg.

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese adaptálja a The Wager című hajótöréses túlélő történetet az Apple számára. A filmet a The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder (Egy történet hajótörésről, zendülésről és gyilkosságról) című könyv alapján írta David Grann, aki a Megfojtott virágok (Megfojtott virágok) című, Scorsese készülő Apple Original Filmjét is írta, szintén DiCaprio főszereplésével.

Grann írta a Megfojtott virágok című regényt is, amelyet Scorsese szintén feldolgozott egy Apple Original filmhez DiCaprio főszereplésével, és amelynek bemutatását 2023-ra tervezik.

A fogadás rendezője Scorsese lesz, a főszerepben DiCaprio. A producerek között van Scorsese a Sikelia Productions, DiCaprio és partnere, Jennifer Davisson az Appian Way Productions, valamint Dan Friedkin és Bradley Thomas az Imperative Entertainment részéről. Richard Plepler az Eden Productions nevű cégén keresztül lesz executive producer.

Az Apple szerezte meg a könyv jogait, amely részletezi, hogyan szállt partra 30 férfi Brazília partjainál, miután túléltek egy hajótörést. A túlélőket hősöknek tartották. Hat hónappal később azonban egy másik hajó Chile partjainál kötött ki három emberrel a fedélzetén. Az új matrózok azt állították, hogy korábbi legénységi társaik valójában lázadók voltak, ami a brit admiralitás által kitűzött különleges tárgyalást indított, hogy kiderüljön, mi történt valójában a szigeten.

DiCaprio és Scorsese már dolgozott együtt a New York bandái, Aviátor, A tégla, Viharsziget és A Wall Street farkasa című filmeken, és hamarosan a Megfojtott virágok című, 1920-as években játszódó alkotás következik, amely az olajban gazdag oklahomai Osage Nationben elkövetett rejtélyes gyilkosságokat követi nyomon.

A Killers of the Flower Moon/Megfojtott virágok 2022-es bemutatóra volt tervezve, de az Apple azóta megerősítette a 2023-as mozis dátumot. DiCaprio mellett Robert De Niro és Jesse Plemons látható a főbb szerepekben. A 200 millió dolláros filmben pedig Geoffrey Standing Bear, az Osage Nation főnöke működik közre tanácsadóként.

A fogadás és Megfojtott virágok szerzője, Grann állt a Z elveszett városa című könyv és a New Yorker Az öregember és a pisztoly című cikke mögött is, amelyeket szintén adaptáltak a filmvászonra. Másik nem-fikciós könyvét, a The White Darkness címűt a Pacsinkó showrunnerje, Soo Hugh dolgozza ki Apple Original limitált sorozatként Tom Hiddleston főszereplésével.