George Lucas maga mögé utasította Spielberget és Cameront

A Star Wars alkotója, a George Lucas a leggazdagabb hollywoodi filmmogul, Cameron "csak" a tízedik - írja a The Guardian.

A Wealth-X számításai szerint George Lucas vagyona 5,4 milliárd dollár, melynek jó része minden bizonnyal a Disney-vel kötött üzletéből származik. Lucas 2012-ben mintegy 4 milliárdért adta el a stúdiónak a Star Wars franchsie jogait. Ezen kívül jelentős részesedése van a hat Star Wars filmből és a különböző spin-offokból, beleértve a sorozatokat és a különböző videojátékokat.

Lucast alig lemaradva követi az izraeli veterán producer, Arnon Milchan, aki olyan produkcióknak köszönheti az előkelő második helyezést, mint a Volt egyszer egy Amerika, a Micsoda nő, de övé többek között a New Regency produkciós cég is, melyek égisze alatt készült többek között a Szigorúan bizalmas, a Mr. és Mrs. Smith vagy a A fantasztikus Róka úr.

A dobogó harmadik fokát Steven Spielberg szerezte meg, aki a rendezői munkásságán kívül sokat profitált a Dreamworks vezéreként, mely a Transformers-filmek mögött is állt.

A listán egyetlen nő sem szerepel. A legtöbben ötven év felettiek, a Top10-es lista legfiatalabb tagja, Ryan Kavanaugh negyven éves. Övé A közösségi háló vagy az Amerikai gengsztert is gyártó Relativity Media. Minden idők két legmagasabb bevételű filmjének (Titanic, Avatar) rendezője, James Cameron csak a tízedik.