Gyászhír: Álmában hunyt el a Seinfeld színésznője, Liz SheridanA kép forrása: Story Films

Elhunyt Liz Sheridan, aki Jerry Seinfeld anyukáját játszotta a Seinfeldben.

Liz Sheridan békésen hunyt el álmában természetes körülmények között péntek hajnalban, mindössze 5 nappal a 93. születésnapja után.

Liz alakította Helent a Seinfeldben 1993 és 1998 között. Ő volt az egyetlen nem központi szereplő, aki végig játszott a sorozat összes évadában. 

A Seinfeld mellett Liz játszotta a különc szomszédasszonyt, Mrs. Ochmoneket az ALF-ban, ugyanakkor elismert Broadway-színésznő is volt, 12 produkcióban szerepelt, köztük a Happy Endben Meryl Streep oldalán.

Egy ideig James Dean volt a párja, még könyvet is írt róla Dizzy és Jimmy címmel. Ez alapján rendkívül szenvedélyes viszonyuk volt. A könyvből játékfilm is készül.

Liz, aki az 50-es években go-go táncosnő volt, imádott énekelni, és egyszemélyes műsorával, a Mrs. Seinfeld Sings-szel járta az országot.

A szakma és a rajongók mellett lánya és veje gyászolja.

Nyugodjék békében.

59 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#nonumbers

Liz Sheridan

szül. 1929. 04. 10. - elhunyt 2022. 04. 15.
Rye, New York, Amerikai Egyesült Államok
Liz Sheridan Rye-ban született, New Yorkban, 1929. április 10-én Elizabeth Ann Sheridan néven. Anyja Elizabeth Poole-Jones, apja Frank Sheridan klasszikus zongorista. Táncosként kezdett dolgozni New York City-ben és volt egy rövid szerelmi kapcsolata az akkor még ismeretlen James Deannel, amiről később könyvet is írt. 1985-ben... több»