Hát igaz, Guillermo Del Toro  Star Wars-filmet rendezett volna, de csak 3 betűt árult el rólaA kép forrása: Eric Charbonneau for Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures

Guillermo del Toro az X/Twitteren megerősítette, hogy körülbelül négy évvel ezelőtt tervezte, hogy rendezni fog egy Star Wars filmet David S. Goyer forgatókönyve alapján.

Goyer olyan szuperhősfilmek írójaként ismert, mint például a Batman: Kezdődik! vagy az Az acélember. A projekt sosem jutott túl a fejlesztésen, de Goyer a "Happy Sad Confused" podcastben megerősítette, hogy "egy csomó király művészeti alkotás" készült hozzá [a projekthez].

"Írtam egy eddig még le nem forgatott 'Star Wars' filmet, amit Guillermo del Toro rendezett volna. Ez körülbelül négy évvel ezelőtt volt" - mondta Goyer - "Akkoriban rengeteg dolog zajlott a színfalak mögött a Lucasfilmnél. Ez egy király forgatókönyv... meg kell kérdezned őt [del Torot] róla. Rengeteg klassz művészeti alkotás készült a projekt kapcsán."

Del Toro megosztotta Goyer interjúját az X/Twitteren, és hozzátette: "Igaz. Nem tudok sokat mondani. Talán két betű 'J' és 'BB' az három betű?".

A rendező posztja arra késztette a Star Wars rajongókat, hogy elmélkedjenek, mit jelenthetnek ezek a betűk. Vajon del Toro azt tervezte, hogy BB-8-at használja a filmben? Jabba a Hutt? A lehetőségek tárháza végtelen.

Goyer azt is elárulta, hogy elkezdett dolgozni egy második Star Wars projekten, egy "forgatókönyv-feldolgozáson a Jedik eredete filmhez, amely 25 000 évvel az első Star Wars film előtt játszódik". Bár Goyer és a Lucasfilm útjai végül elváltak egymástól, egy Jedi eredetfilm jelenleg a Logan - Farkas és az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold birtokában van és elvileg fejlesztés alatt áll.

Mangold úgy jellemezte a projektet, mint egy bibliai eposzt az Erő hajnaláról:

"Ez egy lehetőség, hogy elmeséljük a teljes saját történetét, az Erő születését" - mondta korábban Mangold a Variety-nek - "Amikor először beszéltem erről [a Lucasfilm elnökével] Kathy Kennedyvel, csak annyit mondtam: Én csak úgy látom ezt a lehetőséget, hogy egyfajta Ben Hurt vagy Tízparancsolatot csináljunk az Erő születéséről. Az Erő egyfajta vallási legendává vált, ami átível az összes filmben. De honnan ered? Hogyan találták meg? Ki találta meg? Ki volt az első Jedi? És ez az, amit most írok."

Mangold filmje egyike annak a három Star Wars filmnek, amelyek aktív fejlesztés alatt állnak. A másik, Sharmeen Obaid-Chinoy munkája a Star Wars: Skywalker kora folytatása, amely Rey (Daisy Ridley) történetét követi, aki egy új Jedi rendet képez ki. A harmadik pedig a Star Wars kedvencétől, Dave Filonitól származik, és a Disney+ A mandalórijával, a Boba Fett könyve és az Ahsoka című sorozataival zárja le az egymással összefüggő történeteket.