2015.05.13   olvasottság: <1000x   szerző: Sz.N.K.N   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Az utóbbi évtizedben pár silány „komédia” elvette sokak kedvét a magyar filmektől, pedig mi, magyarok nagyon jók is tudtunk lenni ebben a műfajban. Mostanra talán mégis kezdenek visszatérni a nézhető, jobbnál jobbra sikeredett alkotások, ennek örömére összeszedtem, melyek a legviccesebb magyar filmek szerintem.

#10

48 Dumapárbaj  (2015)

(21) (6)

szatíra | vígjáték

Filmio

egy kiégett humorista, akinek menedzsere, próbálja meg egyengetni az útját. Azonban nincs egyszerű dolguk, ugyanis színre lép egy fiatal trónkövetelő (Kiss Ádám), aki... több»

Nagyon érdekes mozi-élmény volt, mert tetszett is meg nem is. Hadházi, Eszenyi, Kiss Ádám meg az összes többi szereplő hozta a tőle elvárható karaktert. Talán a film legjobb jelenete az volt, ami a legabszurdabb is egyben, amikor Hadházi a tóban lévő halaknak nyomta a dumaszínházat.
#9

65 Fehér isten  (2014)

(38) (13)

dráma | fantasy | horror | thriller

Szokták mondani, hogy az ember legjobb barátja a kutya, de azt is, hogy a kutya csak olyan, amilyenre nevelik. Budapesten az egyik legújabb rendelet szerint össze kell írni az összes... több»

Ha készült olyan magyar film az utóbbi időben, ami igazán nagy nemzetközi sikereket ért el, akkor az mindenképpen Mundruczó Kornél Fehér Istene volt. Ez a film hosszú évek óta az egyik legjobb magyar produkció.
#8

66 Coming out  (2013)

(40)

romantikus | vígjáték

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol... több»

Ez egy nagyon jó humorú, szépen megcsinált film, ami még el is gondolkodtat. Szerencsére nem ciki viccek vannak benne, teljesen nézhető.
#7

vígjáték

Filmio

Hajnal Tímeát mindenki meg akarja dönteni, aki meg nem, az szívesen cserélne vele, ugyanis mindene megvan. Sikeres fotómodell, egy dúsgazdag tévés személyiség csaja, röviden:... több»

Mindenképpen élvezhető vígjátéknak nevezném Herczeg Attila rendezését, ami visszalehelte belém a magyar film fellendülésének reményét.
#6

74 Papírkutyák  (2009)

(10) (1)

krimi | vígjáték

Kuplung és Csumpi, a két kisstílű bűnöző előzetesben ül. Unalmukban felidézik cellatársuknak az általuk elkövetett balhé történetét. A két kárpátaljai magyar sokféle... több»

Nekem tetszett a film, egy könnyű, szórakoztató vígjáték. A sztori nem egetverő, sablonos is egy kicsit, de a szereplők bőven kárpótolnak.
#5

72 Üvegtigris 3.  (2010)

(21) (2)

vígjáték

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi – ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép.... több»

Ritka az a magyar trilógia, amelynek mindhárom része ugyanolyan remek, szórakoztató, élvezhető, mint amilyen az Üvegtigris! Nagyon féltem ettől a résztől, de nem csalódtam, egyszerűen szuper volt, szerintem nagyon rendben volt. Fordulatos végig eseménydús, poénokkal, beszólásokkal telepakolt film.
#4

78 Üvegtigris 2.  (2006)

(17) (2)

vígjáték

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak?Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak... több»

Az első rész is nagyon jó volt, de ebben még több a poén. Néhány poén ismétlődik benne az elsőből (ízirájder, stb...), de kárpótol a többi, amiből rengeteg van.
#3

82 Üvegtigris  (2001)

(79) (7)

vígjáték

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa; Gaben, az... több»

Egyik kedvenc filmem, számtalanszor láttam. Jó példa arra, hogy mi magyarok is tudunk eredeti és vicces filmeket gyártani, fantasztikus színészi alakításokkal. A jó komédia lényege a jól kitalált karakter, meg a színész, aki életet lehel belé. Az Üvegtigris ebben a kettőben erős: kiváló színészek alakítanak benne éles vonalakkal megrajzolt, mamlasz figurákat, amelyekben pont annyi a karikatúrajelleg, hogy vicces legyen, és pont annyi az életszag, hogy ne váljon egyik sem túl sematikussá.
#2

83 Argo  (2004)

(31) (9)

akció | road movie | vígjáték

Egy igazi profi mindenre fel van készülve - kivéve a "Magyar Valóságot"! Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az "ügyintéző",... több»

A magyarok igenis tudnak jó filmet rendezni. Nagyon elkapták, szerintem nagyon jól sikerült a film. Jó benne a szöveg, és a színészek is jól játszottak.
#1

82 Argo 2  (2015)

(52) (31)

akció | krimi | vígjáték

Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik... több»

Egyszerűen zseniális, 95 perc tömény szórakozás Hollywoodi filmes színvonalon. Sírva röhögtem rajta, tele volt jobbnál jobb poénokkal. -Tibi! Tyson rosszul van! -Persze hogy rosszul van [email protected] meg, fejbe lőtték!