Itthon is rekordot dönött A szükre ötven árnyalata

Minden idők legmagasabb magyarországi hétvégi bevételét hozta A szürke ötven árnyalata. A Spongyabob: Ki a vízből! a második, a Kingsman: A titkos szolgálat a dobogó harmadik fokára ért fel. Nagyot esett vissza Wachowski testvérek látványfilmje, a Jupiter felemelkedése.

Elképesztően magas bevételekkel, országos rekordot döntve nyitott a hazai mozikban az E.L. James nemzetközi bestsellerén alapuló A szürke ötven árnyalata. A filmre 182 ezren összesen 244 millió forint értékben váltottak jegyet, melyben nincsenek benne a szerdai vetítések 20 milliós bevételei. Az eddigi rekordot  2005-től a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja (229,4 millió) tartotta. A második helyen a maga 57 ezer nézőjével a Spongyabob: Ki a vízből!  végzett. A népszerű animációs sorozat második filmes adaptációja közel 76 milliót kaszált. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a Kingsman: A titkos szolgálat  szerezte meg. A kritikus kedvenc kémparódiára 27 ezren voltak kíváncsiak ezen a hétvégén. Jócskán visszaesett a Jupiter felemelkedése, mely ezen a hétvégén már csak 22 ezer nézőt vonzott be a mozikba.

A premierfilmek közül az Ahol a szivárvány véget ér fért fel a hétvégi top10-es lista nyolcadik helyére. A Fehér árnyék, a Káin gyermekei és a Timbuktu című filmekről egyelőre nem érkeztek adatok.

Észak-Amerikában 81,6 millió dolláros bevételével szintén A szürke ötven árnyalata végzett az élen. A dobogó második fokát a Kingsman: A titkos szolgálat (36,6 millió dollár) foglalhatta el, míg a Spongyabob - A mozifilm két helyet visszacsúszva a harmadik helyen végzett. Továbbra is jól szerepel az Amerikai mesterlövész, mely az elmúlt hetekben nyújtott remek teljesítményével már 300 millió dollárt felett jár.