Bár a Disney hivatalosan még nem jelentette be a franchise legújabb részét, a GWW értesülései szerint a Salazar bosszúja írói, Jeff Nathanson és Terry Rossio már dolgozik a forgatókönyvön.

Bár A Karib-tenger franchise legutóbbi része alultejesített elődjéhez képest, az eddigi öt epizód összbevételei több milliárd dollárra rúgnak, így Disney-nek esze ágában sincs lemondani az aranytojást tojó tyúkjáról.

A legfrissebb információk szerint a forgatókönyvírók már javában dolgoznak a szkripten, az pedig erősen valószínű, hogy a stúdiónak sikerül meggyőznie Joachim Rønningot, hogy térjen vissza rendezői székbe.

A direktor jelenleg a Demóna 2-t forgatja, és úgy tűnik, a Disney annak ellenére is elégedett a munkájával, hogy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és a kritikák sem voltak kegyesek a produkcióval.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az utóbbi években leginkább botrányos viselkedésével feltűnést keltő Johnny Depp visszatér-e a következő epizódra. A dolog már csak annak fényében is kérdéses, hogy a stúdió a közelmúltban rúgta ki James Gunnt A galaxis őrzői 3 rendezői székéből közel tíz évvel korábbi Twitter bejegyzései miatt, miközben a direktor az elmúlt években példásan viselkedett, és sem kollégái sem munkatársai nem éltek panasszal a személyét illetően, sőt, egy emberként álltak ki mellette.

A franchise producere, Jerry Bruckheimer mindenesetre elég egyértelműen fogalmazott egy tavalyi interjújában, amikor világosság tette, hogy A Karib-tenger kalózai franchise sikerében Deppnek elvitathatatlan érdemei vannak, és nem tartja elképzelhetőnek, hogy a színész nélkül készüljön el az új epizód.