Robert Downey Jr. (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) hatalmas vagyonra is tett szert az elmúlt években az MCU Vasemberének szerepével.

Amikor a színész megkapta Tony Stark szerepét, sok filmrajongó még meg volt győződve arról, hogy a film bukás lesz. A Jon Favreau rendezésében készült A vasember film végül hatalmas sikert aratott, ráadásul a Marvel filmes univerzumának alajait is lefektette.

A film egyúttal Robert Downey Jr. nagy visszatérése is volt, miután sikerült megküzdenie a függőségével, és miután szabadlábra helyezték. A Marvel nem kis kockázatot vállalt Downey Jr. castingolásával, aki akkoriban kegyvesztettnek számított Hollywoodban.

A színész 2,5 millió dollárt kapott az első Vasember film után, amelynek bevétele 585 millió dollárra rúgott, négy évvel később viszont Downey Jr. már 50 millió dollárt keresett a Bosszúállók filmmel.

Ő lett gyakorlatilag az MCU arca, 2016-ban 33 millió dollárt keresett a Polgárháborúval, 48 millió dollárt keresett a Pókember: Hazatéréssel, a Végtelen háborúért pedig 81 millió dolláros kifizetést kapott. Utolsó alakításáért, ami a Végjátékban látható, 20 millió dollár honorárium járt.

További 55 millió dollár részesedést kapott a jegyeladásokból, a teljes összeg pedig, amit Robert Downey Jr. valaha is keresett azzal, hogy Tony Stark bőrébe bújt 435 millió dollárra rúg.

Noha a színész már nem tér vissza az MCU-ba, de a Christopher Nolan rendezésében készült Oppenheimerben tündökölt, és Oscar-díjra is jelölték.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»