Liam Neeson végzett az akciófilmekkelA kép forrása: Warner Bros.

Bár most mutatják be a skót színész legújabb, Éjszakai hajsza című filmjét, Neeson elárulta, hamarosan kiszáll az akciófilmek világából.

Liam Neeson karrierje az Elrabolva franchise-nak köszönhetően új fordulatot vett. A színész az elmúlt években visszatért Hollywood csúcsára, melyet az említett akciótrilógián kívül olyan filmek fémjeleznek, mint A szupercsapat, a Fehér pokol, a Non-stop vagy a Sírok között. Neeson 63. életévéhez közeledve elmondta, hamarosan maga mögött hagyja az akciószerepeket.

"Talán még két év. Ha Isten is úgy akarja, és egészséges leszek" - mondta. "De ezt követően azt hiszem felhagyok az akciófilmekkel."

Neeson, aki eredetileg drámai szerepekkel tett szert népszerűségre, többek közt a Schindler listája és a Michael Collins című filmeknek köszönhetően, 2008-ban az Elrabolva nem várt, elsöprő sikerének köszönhetően új oldalát mutatta meg a közönségnek. A film és két folytatása összesen közel 1 milliárd dollárt termelt világszerte.

"A karrierem szempontjából nagyon jó helyen vagyok. Az Elrabolva filmek sikerkének köszönhetően Hollywood más megvilágításban láthatott. Rengeteg akcióorientált film forgatókönyvével keresnek meg, ami nagyszerű dolog. Nem én kopogtatok ezek után a szerepek után. De természetesen van egy határ" - árulta el.

A Elrabolva franchise sikere divatossá tette a veterán színészek főszereplésével készült akciófilmeket. Tavaly mutatták be a Pierce Brosnan főszereplésével készült November Man-t, hazánkban is mozikba került a 3 nap a halálig Kevin Costnerrel, valamit hamarosan jön a Sean Penn nevével fémjelzett A cél.

Liam Neeson legújabb filmje, az Éjszakai hajsza mától látható mozikban.