A néhai színészlegendát Patrick Swayze-t szeretik és hiányolják a rajongói és sokan összefogtak, hogy tisztelegjenek előtte azon a napon, amikor 70 éves lett volna.

Sajnos Swayze mindössze 57 éves volt, amikor 2009-ben elhunyt, miután hasnyálmirigyrákkal küzdött. A színész az 1980-as évek óta Hollywood egyik legnépszerűbb sztárja volt, a veszteség sokakat nagyon megviselt, és a mai napig látható, mennyire hiányzik a rajongóknak.

"Boldog mennyei 70. születésnapot Patrick Swayze-nek. Nyugodj békében" - írja a színész egyik rajongója a Twitteren, mellékelve néhány fotót Swayze-ről különböző szerepekben.

Egy másik tisztelgő posztban ez áll: "Patrick Swayze 70. születésnapjának tiszteletére szánjatok ma időt arra, hogy megnézzétek számos klasszikusa közül valamelyiket, mint a Dirty Dancing/Piszkos tánc, az Országúti diszkó vagy a Holtpont. Én a Ghostot fogom nézni. Boldog születésnapot Mr. Patrick Swayze. Találkozunk a túlvilágon."

"Ma van Patrick Swayze 70. születésnapja" - áll egy másik tweetben. - "Szerintem elfelejtjük, hogy szerepelt A kívülállókban és a Vörös hajnalban. Nézd végig a rendkívül változatos filmszerepeit, bármit el tudott játszani. A világ egy jobb hely, mert benne volt, és még mindig érezni az űrt, ami utána maradt".

Egy másik rajongó pedig így fogalmaz: "Nem hagyta, hogy bárki sarokba ültesse Babyt, és Whoopi Goldbergen, mint médiumon keresztül beszélt, hogy megmentse a barátnőjét azoktól, akik őt megölték. Túl fiatalon halt meg, de ma ünnepeljük a születésnapját. Boldog születésnapot Patrick Swayze!"

Mostanában sok szó esett a klasszikus Patrick Swayze-filmekről, mivel néhányat közülük hamarosan újra elővesznek valamilyen formában. Jennifer Grey visszatér a Dirty Dancing közelgő örökbecsű folytatásában, amelynek rendezője még májusban Jonathan Levine lett. Mivel Grey Baby szerepében tűnik fel a filmben, jó eséllyel lesznek utalások az eredeti filmre, Swayze karakterével, Johnny Castle-lel együtt.

"Bár az eredeti Dirty Dancing mindig is az egyik kedvenc filmem volt, sosem gondoltam volna, hogy én fogom rendezni a folytatást" - mondta Levine, amikor beszállt a projektbe. - "Azáltal, hogy társszerzőként írtam, beleszerettem a karakterekbe (újak és régiek), az 1990-es évek Catskills New York-i világába és a zenébe, amely az eredeti film dalaiból a 90-es évek hip-hopjáig fog terjedni. Alig várom, hogy Jenniferrel együttműködve új rajongók egy generációjának mutassuk be ezt a gyönyörű történetet a nyárról, a romantikáról és a táncról. A régieknek pedig megígérem, hogy nem fogjuk tönkretenni a gyerekkorukat. Kifinomultan, ambiciózusan és mindenekelőtt szeretettel fogunk hozzá a feladathoz".

Közben nemrég bejelentették, hogy Jake Gyllenhaal fogja alakítani Swayze karakterének új megtestesülését a Road House/Országúti diszkó remake-ben, amely a Prime Video-nál készül. Mivel az eredeti film egy szeretett kultikus klasszikus, sok rajongó elítélte a remake-et, mivel úgy érezték, hogy Swayze-nél jobban senki nem tudná életre kelteni az Országúti diszkó történetét. Mindenesetre az Amazonnál azt remélik, hogy a remake a mai közönség számára is élvezhető lesz, miközben az eredeti filmből merít ihletet.

"Izgatottan várom, hogy a magam módján feldobjam a szeretett Országúti diszkó örökségét" - mondta Doug Liman rendező egy nyilatkozatában. - "És alig várom, hogy megmutassam a közönségnek, mit fogunk Jake-kel kezdeni ezzel az ikonikus szereppel, karakterrel".

Ha te is megemlékeznél a színészről és nem tudod melyik filmjével idézd fel, itt egy kis kedvcsináló az Országúti diszkóhoz:

akció | thriller

Dalton ugyan tanár, ám mégsem tanítással keresi a kenyerét, hanem zűrös, füstös szórakozóhelyeken. Ő a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan állítsa meg... több»

Bónuszként egyik személyes kedvencem, amiben Swayze csak mellékszereplőként tűnik fel karrierje kései szakaszában, de ha valamit, hát ezt a filmet több szempontból is érdemes látni!

krimi | vígjáték

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly... több»

...és még egy ráadás, mert méltatlanul keveset emlegetik a színészlegenda kapcsán, pedig ebben is kimagasló alakítást láthattunk tőle: 

dráma | road movie | vígjáték

A helyi pucckirálynő-választás győztesei (Patrick Swayze és Wesley Snipes) Hollywoodba repülhetnek a döntőre. Ám ők repülés helyett az országutat választják, és a harmadik... több»