Mindenki az új James Bond-filmet nézte

Premierjének hétvégéjén az élen nyitott a Spectre, a második helyet Exupéry klasszikusának kiváló adaptációja, A kis herceg szerezte meg, de továbbra is dobogós a Hotel Transylvania 2.

Világszerte kiváló kezdésen van túl Sam Mendes vegyes kritikai fogadtatású új Bond-filmje, a 007 Spectre - A Fantom visszatér, így nem meglepetés, hogy hazánkban is erősen kezdett a produkció. A 007-es ügynökről szóló film 97 ezer nézővel magasan verte a mezőnyt, és már a nyitóhétvégén 149 millió forintos bevételre tett szert. Jól szemlélteti a magabiztos kezdést, hogy a második helyet megszerző A kis herceg 15 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani.  A két premierfilm szereplése azt is jelenti, hogy véget ért a a Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó négy héten át tartó diadalmenete, mely során az animációs film csak hazánkban 319 milliót kaszált.

Ami a premierfilmeket illet, az említetteken kívül egyedül Fekete Ibolya filmje, az Anyám és más futóbolondok a családból fért fel a toplistára, azonban négyezres nézőszáma csak a tizedik helyre volt elegendő. A két moziban vetített Miért én? című drámára 124-en váltottak jegyet, míg A lecke című filmről még nem érkeztek adatok.

Továbbra is remekül tartja magát teljesítő a Vin Diesel nevével fémjelzett fantasy akciófilm, Az utolsó boszorkányvadász, mely a negyedik helyen zárta a hétvégét, de nem érheti kritika Ridley Scott hazánkban forgatott sci-fijét, a Mentőexpedíciót sem, melynek hazai összbevételei meghaladják a 383 millió forintot. Szintén figyelemre méltó A kezdő szereplése, mely hét héttel a premierje után is stabilan ott van a mezőnyben.

A tengerentúlon szintén a Spectre dominált, és 73 millió dolláros bevételével könnyedén szerezte meg az első helyet. A dobogó második fokát a hamarosan nálunk is bemutatásra kerülő Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts Film film foglalta el, melynek 45 milliós eredménye kimondottan erősnek számít.

A teljes hétvégi bevételi listát ide kattintva találjátok.

Ha úgy érzed, otthon vagy a 007-es filmekben, vagy csak szeretnél mozijegyet nyerni, kattints, és tölsd ki a James Bond-kvízt!