Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
9
Képek
2
Videók
A lecke
 
Berto49   2017. 01. 07.

Bulgáriában is ugyanúgy mennek a dolgok, mint nálunk. A mutyizás, a kéz kezet mos hozzáállás ott is mindennapos. A film hősnője egy vidéki iskolában angolt tanít, az egyik gyerek pénzt lop. A tanárnő megpróbálkozik a gyerekek etikai nevelésével, de közben a magánéletében súlyos megpróbáltatás, vérre menő kihívás éri. Meg tud-e egyedül birkózni a gondokkal, vagy rákényszerül az erkölcsével homlokegyenest ellentétes megoldásra? Több helyen olvastam, hogy nem összehasonlítható a Dardenne testvérek „Két nap, egy éjszaka” című filmjével, pedig szerintem egyben nagyon hasonlítanak; az elismert sztár, Marion Cotillard játéka nyugodtan összevethető az ismeretlen(?) Margita Goseva alakításával, mindketten a színjátszás magasiskoláját produkálják.

 
Hakker   2018. 07. 08.

A kedvenc műfajom a filmek világában a dráma. Azokat a filmeket különösképp szeretem, ami a Kelet-európai térségben játszódik és azokat a problémákat feszegeti, ezekkel a dolgokkal jobban tudok azonosulni, mert testhez közeliek. De ennél a filmnél az volt az érzésem, hogy hatásvadász, mesterkélt volt.


 
Faarkaas   2015. 10. 29.

Hazai körökben még nem ismert a film, de nagyon várom a megjelenését , mert igazán megfogó film. Egyedi hangulatú és izgalmas, érzelmileg is megfogó dráma.

 
lollipopp   2016. 06. 26.

Nagyon erős szociodráma, ami lényegesen jobb, mint az agyonhypeolt Két nap egy éjszaka. Remélem megtalálja a közönségét, megérdemelné.

Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
Margita Gosheva
 
A filmben semmi nincs benne, ami egy akciófilmben kötelezően benne kéne, hogy legyen, mégis ugyanúgy növekszik az adrenalin a nézőben az események előrehaladtával. És közben még azt is érzi, hogy mindez akár róla is szólhatna. (9/10) több»
 
Murphy a bolgár városkákat sem kíméli, A lecke című drámában pedig ez thrillereket lepipáló feszültséghez vezet. több»
 
Kioktatás és szégyen, megalázottság és irányítás ellentéteiből összeálló kisrealista történet a vidéki Bulgáriából. Van-e tanulság, és ha igen, ki oktat kit? - teszik fel a kérdést e fesztiváldíjas alkotás szerzői. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.