2021.10.28   olvasottság: 3014x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Két dolgot eddig is tudott mindenki Hollywoodról. Az első, hogy Robin Williams az egyik legnagyobb nevettető volt, aki számtalan filmben alakított fantasztikusat, de akinek nem okozott gondot egy-egy komolyabb szerep sem. A második pedig az, hogy Harvey Weinstein egy patkány. Hogy mi a kapcsolat Robin Williams és Harvey Weinstein között? A Good Will Hunting.

Mocskos húzás: Harvey Weinstein alaposan keresztbe tett Robin Williamsnek

Kevin Smith, aki executive producerként vett részt a Good Will Hunting elkészítéséből, nemrégiben írt egy könyvet, amelyben rengeteg érdekes sztorit mesél el Hollywoodról. Az egyiket épp erről a filmről.

A Good Will Hunting a Miramax forgalmazásában került a mozikba 1997-ben. A történet egy suhancról szól, aki folyton bajba keveredik. Ám kiderül róla, hogy különleges képessége van a ritka bonyolult matematikai feladatok megoldására. Amikor újra bajba kerül, már csak egy pszichológus ránthatja vissza a normális életbe.

A film hatalmas sikert aratott, több díjat is bezsebelt a szereplőknek és a készítőknek. Nem véletlenül került a legnagyobb klasszikusok közé. Ugyanakkor a Miramax akkori feje, Harvey Weinstein már nem annyira örült a nagy felhajtásnak körülötte.

Ő döntött úgy, hogy idő előtt leveszi a filmet a mozik műsoráról, pedig akkor még milliók váltottak volna jegyet rá, és az Oscar-díj miatt is elég nagy volt a sajtóvisszhang körülötte. Éppen ezért is döntött úgy, hogy leveszi a műsorról.

Mint kiderült ugyanis, a pszichológust alakító Robin Williams szerződésében volt egy kitétel, miszerint ha a film mozis bevételei átlépik a 100 millió dollárt, akkor abból már a színésznek is részesedést kellett volna fizetni.

Tudta ezt Harvey Weinstein is, ezért még azelőtt levetette a filmet a mozik műsorából, hogy ezt az összeget átlépték volna a bevételek. Így Robin Williamsnek nem kellett egy kanyi vasat sem fizetnie (a sima honoráriumán túl), mivel a szerződés a VOD-megjelenésekre már nem vonatkozott.

dráma | romantikus

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de... több»