Mocskos húzás: Harvey Weinstein alaposan keresztbe tett Robin Williamsnek

Két dolgot eddig is tudott mindenki Hollywoodról. Az első, hogy Robin Williams az egyik legnagyobb nevettető volt, aki számtalan filmben alakított fantasztikusat, de akinek nem okozott gondot egy-egy komolyabb szerep sem. A második pedig az, hogy Harvey Weinstein egy patkány. Hogy mi a kapcsolat Robin Williams és Harvey Weinstein között? A Good Will Hunting.

Kevin Smith, aki executive producerként vett részt a Good Will Hunting elkészítéséből, nemrégiben írt egy könyvet, amelyben rengeteg érdekes sztorit mesél el Hollywoodról. Az egyiket épp erről a filmről.

A Good Will Hunting a Miramax forgalmazásában került a mozikba 1997-ben. A történet egy suhancról szól, aki folyton bajba keveredik. Ám kiderül róla, hogy különleges képessége van a ritka bonyolult matematikai feladatok megoldására. Amikor újra bajba kerül, már csak egy pszichológus ránthatja vissza a normális életbe.

A film hatalmas sikert aratott, több díjat is bezsebelt a szereplőknek és a készítőknek. Nem véletlenül került a legnagyobb klasszikusok közé. Ugyanakkor a Miramax akkori feje, Harvey Weinstein már nem annyira örült a nagy felhajtásnak körülötte.

Ő döntött úgy, hogy idő előtt leveszi a filmet a mozik műsoráról, pedig akkor még milliók váltottak volna jegyet rá, és az Oscar-díj miatt is elég nagy volt a sajtóvisszhang körülötte. Éppen ezért is döntött úgy, hogy leveszi a műsorról.

Mint kiderült ugyanis, a pszichológust alakító Robin Williams szerződésében volt egy kitétel, miszerint ha a film mozis bevételei átlépik a 100 millió dollárt, akkor abból már a színésznek is részesedést kellett volna fizetni.

Tudta ezt Harvey Weinstein is, ezért még azelőtt levetette a filmet a mozik műsorából, hogy ezt az összeget átlépték volna a bevételek. Így Robin Williamsnek nem kellett egy kanyi vasat sem fizetnie (a sima honoráriumán túl), mivel a szerződés a VOD-megjelenésekre már nem vonatkozott.

dráma | romantikus

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de... több»