Rob Schneiderről köztudott, hogy 1984-től 2013-ig a Demokrata Párt tagja volt, a színész 2013-tól viszont már a Republikánus Párt mellett fejezte ki támogatását.

A színész a The Glenn Beck Podcastban ezúttal azt is elárulta, hogy ő maga Donald Trumpot, az Egyesült Államok volt elnökét támogatja. “Az egyik ok, amiért ki kellett lépnem a demokrata párt fojtogató szorításából, az az, hogy láttam, hogy az már nem védi az egyén jogait. Azokat a szülői jogokat, nem volt gondjuk szétzúzni” - nyilatkozta Schneider, majd hozzátette, hogy nem érdekli, hogy emiatt akár a karrierje is összedőlhet.

Schneider 1988 és 1994 között volt a Saturday Night Live társulatának a tagja, ezúttal viszont a műsort is keményen kritizálta annak politikai tartalma miatt. “Amikor Hillary Clinton 2016-ban vesztett, majd Kate McKinnon kiállt a műsorban Hillarynek öltözve, és elkezdte énekelni a Hallelujah című dalt, már csak azért imádkoztam, hogy ez az egész ne legyen valóságos” - mondta a színész.

Rob Schneider a 2000-es évek elejének egyik legismertebb komikusa volt, aki olyan filmekben szerepelt, mint Tök alsó, a Tök állat és a Tökös csaj, emellett visszatérő szereplője volt Adam Sandler vígjátékainak.