Nem rettegtél még igazán, ha nem láttad ezt a 10 horrorfilmet

Az az igazán jó horrorfilm, ami észrevétlenül be tud kúszni a bőröd alá és még azután is sokáig veled marad, hogy a stáblista lepörgött. Most pontosan ilyen tíz horrorfilmet mutatunk neked. Mindegyik egy picit másképp játszik rá a borzongatásra, de mindegyik mesterien csinálja.

#10

71 A barlang  (2005)

(27) (21)

horror | kaland | thriller

Hat barátnő, hogy társukat felvidítsák egy tragikus baleset után, amelyben elvesztette családját, vakációra indul a hegyekbe. A kalandtúra során egy barlangban ragadnak, amiről... több»

A film egy csapat női barlangászt követ, akik felfedeznek egy még feltérképezetlen barlangot. A bejárat azonban beomlik mögöttük, így csak egy út marad: bele a koromsötét ismeretlenbe. Ha mindez még nem lenne elég klausztrofób, a barlangban húsevő lények élnek, amelyek nem látnak ugyan, de tökéletes a hallásuk. Megkezdődik a vadászat.
#9

63 Session 9  (2001)

(7) (13)

horror | misztikus

A 9. szalag című horrorban egy azbesztmentesítéssel foglalkozó csapat egy elhagyatott elmegyógyintézetben kap munkát, ahol találnak egy régi felvételt, melynek megtekintése után... több»

A film eleve egy elhagyott pszichiátriai intézetben játszódik, ez már önmagában horror. Egy csapat munkás érkezik ide, hogy eltávolítsa az azbesztet az épületből, de közben találnak egy régi kazettákat tartalmazó dobozt. A kazettákon egy régi páciens interjúi szerepelnek. Ettől kezdve beinul a pokoljárás az épületben, valaki sorra gyilkoja az embereket, akik egymásban sem bíznak meg. Remek vegyítése a slasher és a pszichológiai horrornak.
#8

68 Zöld szoba  (2015)

(17)

horror | thriller | zenés

Egy punk zenekar tagjai egy brutális bűncselekmény tanúi lesznek. Mivel ők az egyedüli szemtanúk, a bűntettet elkövető neonácik célpontjaivá válnak, akik minden terhelő... több»

Patrick Stewart egy horrorfilmben? Naná! Ráadásul egy neonáci vezetőt alakít fantasztikusan. A sztori egy punk együttesről szól, akik tudtukon kívül egy neonáci gyűlésen lépnek fel. Utálják az egészet és ennek egy utolsó számban hangot is adnak. Ezt nem kellett volna, mert amikor szemtanúi lesznek egy bűncselekménynak, a neonáci gyülekezet már nem engedi el őket többet élve. Élő bizonyítéka e film, hogy az igazi rettegéshez nem kellenek szörnyek vagy kísértetek.
#7

65 Mosolyogj  (2022)

(23) (10)

horror

SkyShowtime | Netflix

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»

Kevés annál hátborzongatóbb van mint egy őrült vigyora. Ez a film ezt a lehető legtökéletesebb formában tálalja. A sztori szerint létezik egy átok, amely öngyilkosságra ösztönzi az embert. Ha elkapod az egyik áldozat tekintetét, amint utolsó gyomorforgatóan ijesztő vigyorával végez magával, akkor te leszel a következő. A film nem csak a hatásosan alkalmazott jumpscare-jelenetekkel sokkol, de leginkább ezekkel az elkorcsosult vigyorgásokkal. Garantáltan nem alszol utána.
#6

72 Az ártatlanok  (1961)

(4) (2)

horror

Egy fiatal nevelőnő egy hatalmas birtokon neveli az árva Florát, és testvérét, Milest. Azonban gyanítani kezdi, hogy a korábbi lakók szellemei zaklatják a gyerekeket. Mindannyiuk... több»

Egy zseniális kísértethorror a '60-as évek elejéről. A film egy ódon kúriában játszódik, ahol egy nevelőnő két árva gyermekre vigyáz. Ám hamarosan gyanakodni kezd, hogy a házban kísértetek járnak és talán a gyerekeket is megszállták. A film zsenialitása abban rejlik, hogy az első perctől az utolsóig nem adja meg a választ a nézőnek a dolgok mikéntjéről.
#5

57 Possum  (2018)

(1)

dráma | horror | thriller

Egy bábszínésznek szembe kell néznie kegyetlen mostohaapjával és egy titokkal, ami egész életében kínozta őt.  több»

Egy megbukott bábszínész kénytelen bántalmazó nagybátyjához költözni. A saját maga által életre keltett báb, a Possum kezdi kísérteni, amely leginkább egy táskából előbújó, emberfejű, de póktestű lény. Bárhová megy, követi, bárhogy próbál meg megszabadulni tőle, visszatér. És amikor a környéken eltűnik egy kislány, mindenki őt gyanúsítja.
#4

70 Fehér éjszakák  (2019)

(44) (11)

dráma | horror | misztikus | thriller

Cinego | Telekom TVGO

Az Ari Ater rendezésében készült folk horror egy baráti társaság viszontagságait követi nyomon, akik egy 90 évente megrendezésre kerülő fesztiválra érkeztek Svédországba. Az... több»

Már Ari Aster előző filmje, az Örökség is mestermű, de a Fehér éjszakák csak rátesz egy lapáttal. Egy traumatikus gyerekkorú lány a barátjával Svédországba utazik túrázni, de ott épp megkezdődik egy helyi fesztivál. Egy fesztivál, ahol embereket áldoznak és ők épp kapóra jönnek.
#3

horror | road movie

HBO Max

Sally és Franklin Hardesty barátaikkal együtt elindulnak, hogy felkeressék nagyapjuk sírját, amit a hírek szerint megbolygattak. Út közben különösebbnél különösebb dolgok... több»

A slasher műfaj egyik koronázatlan királya, amely számtalan másolatot és erőltetett folytatást, rebootot és remake-et szült az évtizedek során. De ezek egyike sem volt olyan hatásos mint az 1974-es eredeti. Ebben egy baráti társaság indul útnak, de a texasi mellékutakon elfogy a benzin. Egy elhagyatott farmon kérnek segtséget, de ott csak őrültekből és kannibálokból álló családot találnak, akik egyenként vadásszák le és válogatott kínzásoknak vetik alá őket.
#2

80 [Rec]  (2007)

(38) (10)

horror | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több»

Az egyik valaha készült legjobb zombis horror és az egyik valaha készült legjobb talált kazettás horror, egyenesen Spanyolországból. Egy stáb elkísér egy tűzoltócsapatot egy éjszakai küldetésre, ám az épületben nem tűz, hanem először egy őrült öregasszony várja őket, aki rájuk támad. Amikor elmenekülnének, kiderül, hogy karantén alá vonták az épületet és nincs kiút. Odabent pedig feltámadnak a halottak.
#1

77 Ne nézz vissza!  (1973)

(5) (8)

dráma | horror | thriller

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony felajánlja, hogy segítenek nekik... több»

Minden adott, hogy ez a film hosszú időre az emlékezetedbe vésse magát: Donald Sutherland mesteri alakítása egy kislányát gyászoló apáról, Velence egyébként meseszép, de itt baljós városa, a szellemvilággal kapcsolatot teremtő gyászoló anya és egy titokzatos sorozatgyilkos, aki a lagúnákat járja.