Netflix: 10 kihagyhatatlan krimi sorozat, amit neked is nézned kéne

A krimik rajongóinak készültünk egy gyűjteményes listával ma estére! Van közte visszatérő sorozat és limitált széria is, Az igazság ára új évadától egészen a brazil Becsületkódex című sorozatig.

...és e kettő közt is akad mindenféle csemege a 10 címet bemutató listában. Például különösen érdemes egy esélyt adni a Testek című Netflix eredetinek, ami mindössze 8 epizódot tartalmaz. A sorozat egyetlen nyomozás körül forog, ez a nyomozás viszont 4 különböző idősíkon zajlik! Remek színészi alakítások, magával ragadó atmoszféra, London - mi kell még?

Persze a Birmingham bandája sem hiányozhat egy ilyen listáról, Cillian Murphy ezzel az karakterformálással végképp bevéste a nevét a filmtörténelembe, de a sorozatban mindenki más is nagyot alakít! Hamarosan kapunk egy Peaky Blinders filmet is, úgyhogy van mire várni a rajongóknak!

Szemezgessetek és ha van előfizetésetek a streaming platformra, csak menjetek a kiválasztott sorozat mafab adatlapjára, kattintsatok a "Hol nézheted" fül alatt elhelyezett Netflix ikonra, és már mehet is a nyomozás!

Jó szórakozást!

#10

80 Becsületkódex  (2023)

(2)

akció | dráma | krimi

Netflix

Szövetségi rendőrök összetett munkáját ismerhetjük meg egy példátlan nyomozás során, amely feltárja az ország bűnözésének felépítését. több»

Miután a paraguayi Ciudad del Este városában egy értékpapír-biztosítótársaságnál epikus méretű rablás történt, a brazíliai Foz do Iguaçu rendőrőrs szövetségi rendőrei példátlan nyomozásba kezdenek. A begyűjtött DNS-minták nyomát követve felfedeznek egy szálat, amely összeköti a szomszédos országban elkövetett rablást más, közelmúltbeli bűncselekményekkel, és egy még nagyobb tervet lepleznek le, amelyben mindkét ország bűnözői részt vesznek. Egyetlen eset elemzése Brazília történetének legnagyobb vagyonlopás elleni nyomozásává válik, egy olyan fiktív sorozatban, amelyet valódi, eddig még soha nem elbeszélt bűnesetek ihlettek.
#9

90 Better Call Saul  (2015)

(19) (13)

dráma | krimi

Netflix

A Totál szívásból megismert Saul Goodman, a büntetőjogi ügyvéd teljes története, ahogy sosem láthattuk. több»

A sorozat a Breaking Bad franchise része, és Gilligan előző sorozatának, a Breaking Badnek (2008-2013) a spin-offja, amelyhez elsősorban előzménysorozatként szolgál, néhány jelenete a Breaking Bad eseményei alatt és után játszódik. A Better Call Saul premierje 2015. február 8-án volt az AMC csatornán, és hat, 63 epizódból álló évad után 2022. augusztus 15-én ért véget. A történet elsősorban a 2000-es évek elején-közepén játszódik az új-mexikói Albuquerque-ben, néhány évvel a Breaking Bad előtt, és Jimmy McGill (Bob Odenkirk), egy feltörekvő ügyvéd és egykori szélhámos, aki az egocentrikus bűnügyi védőügyvéd, Saul Goodman, valamint Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), egy korábbi korrupt rendőr, aki drogkereskedők fixerévé és végrehajtójává válik, etikai hanyatlását vizsgálja, a főszereplői.
#8

84 Birmingham bandája  (2013)

(17) (16)

dráma | krimi

Netflix

A megtörtént esetet feldolgozó sorozat középpontjában egy gengszterklán áll; Anglia '20-as éveinek Birminghamében járunk. Vezérük Tommy Shelby, aki világmegváltó terveket... több»

A sorozat Birminghamben játszódik, és a Peaky Blinders bűnbanda tetteit követi az első világháborút közvetlenül követő időszakban. A fiktív banda lazán egy valós városi bandán alapul, amely az 1880-as évektől az 1910-es évekig tevékenykedett a városban. A sztori középpontjában a Peaky Blinders ambiciózus, ravasz főnöke, Tommy Shelby áll. A bandára Chester Campbell őrnagy, az Ír Királyi Rendőrség nyomozó főfelügyelője figyel fel, akit Winston Churchill küldött Belfastból, ahová azért küldték, hogy megtisztítsa a várost az Ír Köztársasági Hadsereg repülő oszlopaitól, a Nagy-Britanniai Kommunista Párttól, az utcai bandáktól és a közönséges bűnözőktől. 1919. december 3-án - a "Fekete Csillag Napján" - fejeződik be az első évad, amikor a Peaky Blinders azt tervezi, hogy átveszi Billy Kimber fogadóirodáját a worcesteri lóversenyen. És innentől csak még izgalmasabb évadok következtek! Szám szerint 7!
#7

90 Kopók  (2023)

(5)

akció | dráma | krimi

Netflix

Hogy törleszthessék adósságukat, három vakmerő fiatal beleveti magát a pénzkölcsönzésbe, miközben szembeszállnak a gazdagokkal és a hatalmasokkal, akik a gyengékre vadásznak. több»

A világjárvány csúcspontján két feltörekvő bokszoló összefog, hogy lecsapjanak az alantas uzsorásokra, akik azokon élősködnek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy harcoljanak magukért. A dél-koreai nehézsúlyú szereplőkkel - mint például a színész Woo Do-hwan és a K-pop sztárok Lee Sang-yi az MSG Wannabe-ból és Siwon a Super Juniorból - a Bloodhounds/Kopók című akciódús K-dráma sorozatot a Midnight Runners és az Isteni düh rendezője, Jason Kim, azaz Kim Joo-hwan készíti. A sorozat Jeong Chan azonos című webtoonja (koreaiul Sanyanggaedeul) alapján készült. 
#6

70 Éjjeli ügynök  (2023)

(22)

akció | dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor... több»

Hamarosan jön a 2. évad! A sorozatot újabb 10 epizóddal hosszabbították meg, és a visszatérő szereplők, Gabriel Basso és Luciane Buchanan mellett olyan újoncok is szerepelnek majd benne, mint Brittany Snow és Teddy Sears. A Matthew Quirk regénye alapján készült The Night Agent Peter Sutherland (Basso), egy alacsony beosztású FBI-ügynök nyomába ered, aki a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög - egészen addig az éjszakáig, amíg az meg nem szólal, és bele nem sodorja őt egy gyorsan változó és veszélyes összeesküvésbe, amely végül egészen az Ovális Irodáig vezet. A sorozat az első héten 168,71 millió megtekintett órával az első helyen debütált az angol televíziós lista első helyén, és 93 országban szerepelt a Top 10-ben. 
#5

81 Testek  (2023)

(12) (1)

dráma | krimi | történelmi

Netflix

Négy nyomozó története négy különböző londoni korszakban, akik ugyanabban a gyilkossági ügyben nyomoznak. több»

Négy nyomozó. Négy idősík. Egy holttest. A Si Spencer elborult képregénye alapján készült Bodies/Testek egy rendőrségi nyomozásról szól, amely egy kis csavarral kecsegtet. Amikor egy holttestet - ugyanazt a holttestet - találnak a Longharvest Lane-en London East Endjén 1890-ben, 1941-ben, 2023-ban és 2053-ban, minden korszakból egy-egy nyomozónak kell nyomoznia. Ahogy az évtizedek közötti kapcsolatok kirajzolódnak, a nyomozók hamarosan rájönnek, hogy nyomozásuk összefügg, és egy rejtélyes politikai vezető - Elias Mannix (Stephen Graham) - egyre inkább a középpontba kerül. Vajon neki is szerepe van a gyilkosságban? Vagy valami sokkal baljósabb dolog áll a háttérben? A rejtély megoldásához négy nyomozónknak valahogyan együtt kell működnie, és egy több mint 150 évet átívelő összeesküvést kell lelepleznie.
#4

akció | kaland | krimi

Netflix

Erin Collantes, a Spanyolországban élő brit tanárnő egy szupermarket kirablásába keveredik. Amikor az egyik rabló azt állítja, hogy felismerte őt, az élete kezd a feje tetejére... több»

Néha a múlt elől való menekülés egyenesen visszavezet a múltba. Így alakulnak a dolgok Erin Carter (a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjazottja, Evin Ahmad) számára is, miután Barcelonába költözött. Az Egyesült Királyságból való dobbantása kissé elsietett volt, de nem igazán tudjuk, miért, és amikor a helyi élelmiszerboltját fegyveresek rabolják ki, Erin, aki most helyettesítő tanárként dolgozik, elkezdi szétrúgni a s*ggeket... Méghozzá keményen. Olyannyira, hogy a rendőrség is csodálkozni kezd, hogyan sikerült neki. Ő egy tanár. Honnan ismeri ezeket a trükkös mozdulatokat? Hamarosan nyugodt spanyolországi élete kicsúszik az irányítása alól, és rejtélyes - és erőszakos - múltjára fény derül...
#3

77 Drága gyermek  (2023)

(14)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes nő szökése a kínzó fogságból a nyomozókat egy 13 évvel korábbi, megoldatlanul maradt eltűnés sötét igazsága felé tereli. több»

A Drága gyermek című könyvben egy 13 éve eltűnt személy ügyét nyitják újra, megdöbbentő és drámai fordulatokkal. Amikor egy ismeretlen nőt egy németországi erdőben éjszaka elüt egy autó, a sürgősségi osztály orvosai és ápolói rengeteg kérdéssel küzdenek. Aztán, amint beszélgetni kezdenek a koraérett és különös kislánnyal, aki a mentőautóban kíséri a nőt, a rejtély egyre mélyebbé - és sürgetőbbé - válik. Az azonos című nemzetközi bestseller regény alapján készült sorozat (eredeti német címe Liebes Kind) hat epizódon keresztül mutatja be izgalmas történetét. Feszült, mint a Gone Girl, miközben a klausztrofób, börtönszerű forgatókönyv, amelyet a kislány (Naila Schuberth) otthon leír, a Szobát idézi. A Dear Childban minden kanyargós út és cselekmény mintha visszamutatna abba a sötét erdőbe...
#2

83 Lupin - 3. évad  (2023)

(2)

akció | dráma | krimi

Netflix

Assane-nak most bujkálva kell megtanulnia, hogyan éljen távol a feleségétől és a fiától. A miatta elszenvedett kellemetlenségek miatt Assane nem bírja tovább, és úgy dönt,... több»

Franciaország legkeresettebb úri tolvaja szökésben van, de visszatér Párizsba, amikor Lupin visszatér a harmadik részben, amelyet most a Netflixen nézhetünk meg. Az új évad trailerében Assane Diop (Omar Sy) eddigi legintenzívebb - és valószínűleg legőrültebb - rablását tervezi. Az álruhák mestere nem fél a veszélytől, és ez a mutatvány a veszélyességi skálán 10-ből 12 pontot ér. Amikor utoljára láttuk Assane-t, éppen menekült a rendőrség elől. Bár sikeresen leleplezett egy nagyszabású biztosítási csalást, amelyet a megagazdag vállalkozó, Hubert Pellegrini (Hervé Pierre) követett el - az a férfi, aki évekkel ezelőtt az apja bemártásáért és börtönbe juttatásáért felelős -, ez nem történt meg azelőtt, hogy Hubert egy gyilkossággal vádolta volna meg. Most, hogy Assane Franciaország legkeresettebb embere, úgy dönt, hogy fia, Raoul (Etan Simon) és exe, Claire (Ludivine Sagnier) számára jobb, ha egy időre eltűnik a radarról. 
#1

dráma | krimi | misztikus

Netflix

Mickey átállt az ingatlanjogra, hogy meg tudjon élni… egészen addig, amíg egyik ügyfelét gyilkossággal nem vádolják.   több»

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), az ikonoklasztikus idealista a Lincoln hátsó üléséről vezeti ügyvédi irodáját, miközben kisebb-nagyobb ügyeket vállal Los Angeles nagy kiterjedésű városában. A második évad a neves író, Michael Connelly bestseller-sorozatán alapul, és a Lincoln ügyvéd sorozat negyedik könyve, Az ötödik tanú alapján készül. A sorozat visszatérő főszereplői Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole és Angus Sampson. A sorozatot David E Kelley készítette a televízió számára, és Ted Humphrey fejlesztette, aki Dailyn Rodriguez mellett társ-showrunner és executive producer. Connelly a sorozat executive producere és írója is egyben.