Netflix: 8 világvége-film, melyeket most nézhetsz a platformon a legrosszabbtól a legjobbig

A filmekben sokféleképpen véget érhet a világ...

...zombik, betegségek, idegenek, káosz, környezeti tényezők - egy dolog közös bennük: az általunk ismert világ elpusztulása.

Ha élvezed ezeket a filmeket, és azt, ahogy a karaktereknek meg kell küzdeniük az új világ kihívásaival és veszélyeivel - bármilyen méretben és formában is érkezzenek ezek az új jelenségek - , mindenképpen nézd meg legjobb világvége-filmeket a Netflixen!

Ha van előfizetésed, elég csak adott film mafab adatlapján található Natflix ikonra kattintanod és máris jöhetnek a legvadabb, izgalmasabb, rémisztőbb apokaliptikus sztorik!

#8

akció | krimi | thriller

Netflix

Az USA kormánya megelégelte a törvénysértést, olyan ellenőrzési rendszer alkalmazását készül bevezetni, ami mindenki számára lehetetlenné teszi bármilyen jogellenes... több»

Ezúttal arról van szó, hogy egy párhuzamos jövőben a kormány kitalálta, hogyan küldhet ki egy tudatmódosító jelet, amely örökre eltörli a bűnözői viselkedést. Mielőtt azonban kiküldenék a jelet, két férfi és egy nő nekilát, hogy megtervezzék életük rablását, mielőtt soha többé nem tudnák megtenni. Ez mondjuk elég izgalmas kiindulás!
#7

52 Ébrenlét  (2021)

(12) (1)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Miután egy globális katasztrófa következtében minden elektronika tönkremegy, és az emberiség álmatlanságban szenved, egy volt katona és lánya megtalálhatják a megoldást. több»

Mi lenne, ha elveszítenéd az alvás képességét? Az Ébrenlét ezt a jelenséget vizsgálja, amely a világ elektronikáját is kiirtja, és az egész lakosságot egyre irracionálisabb és erőszakosabb gyűjtögetővé változtatja. Jill, az amerikai hadsereg egykori orvosa is ilyen ember, aki megpróbálja megvédeni két gyerekét, akik közül az egyiknél lehet a gyógymód kulcsa.
#6

40 Világ pereme  (2019)

(4)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix

Négy különc tinédzser összefog, hogy megmentse a világot, mikor űrlények inváziója zavarja meg őket nyári táborozás közben. több»

"Rim of the World", azaz A Világ pereme annak a nyári tábornak a neve, ahol négy zűrös tinédzser - Alex, ZhenZhen, Dariush és Gabriel - tartózkodik. A baj azonban gyorsan bekövetkezik, amikor hirtelen idegenek szállják meg a bolygót. Egyedül a táborhelyen, amely egykor tele volt emberekkel, a kamaszokra bíznak egy kulcsot, amely megállíthatja az inváziót és megmentheti a világot.
#5

horror | misztikus | sci-fi

Netflix

Miután egy titokzatos erő megtizedeli a világ lakosságát, és mindenkit, aki látja, öngyilkos lesz, Sebastiannak és kislányának, Annának a saját túlélésükért kell... több»

A 2018-ban bemutatott Bird Box című blockbuster horrorfilm spin-offjában azt láthatjuk, hogy a titokzatos erő, amely megöl mindenkit, aki meglátja, hogyan érinti Sebastiant és kislányát, Annát Barcelonában. Miközben nyugtalan szövetséget kötnek a többi túlélővel, a láthatatlan lényeknél is baljósabb fenyegetés növekszik a háttérben...
#4

60 Távol a világtól  (2023)

(35) (3)

dráma

Netflix

Egy család kirándulása egy luxusházba baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja az eszközeiket, és két idegen jelenik meg az ajtóban, akik egy közelgő... több»

Faji előítéletek és a világvégét jelentő jelenség összekeverése? Mi történik a világgal ebben a disztópiában? Amikor egy középkorú házaspár visszatér nyaralójukba, amelyet egy másik családnak adtak ki, hírt hoznak arról, hogy a városban példátlan áramszünet van, és furcsa hangrobbanások rázzák meg az országot. Miközben a világ tovább változik, a két családnak át kell hidalnia nézeteltéréseit, hogy rájöjjenek, mi is történik valójában körülöttük. A film az egyik legsikeresebb alkotás volt 2023-ban a streaming platformon.
#3

80 Madarak a dobozban  (2018)

(36) (3)

dráma | horror | sci-fi

Netflix

Egy nőnek és két gyermekének egy veszélyekkel teli világban kell két nap alatt biztonságos helyre jutnia - bekötött szemmel.  több»

Ez a film vírusszerűen terjedt, és közel 45 millió megtekintést ért el a Netflixen való megjelenése után. Az Oscar-díjas Sandra Bullock főszereplésével készült film egy egyedülálló anya küzdelmét mutatja be egy poszt-apokaliptikus világban, ahol két gyermekével együtt át kell kelnie egy alattomos folyón, és a legnagyobb kihívás, amivel mindeközben szembesülnek, hogy mindezt bekötött szemmel kell megtenniük...
#2

80 Az ember gyermeke  (2006)

(43) (10)

dráma | sci-fi | thriller

HBO Max

A történet egy futurisztikus társadalomban játszódik, ahol 19 év telt el az utolsó gyermek születése óta. Az anarchia pusztító fekélyként sújtja az embereket, egyedül... több»

Hogyan ér véget a világ ebben a filmben: az emberek elkezdenek sterillé válni. Egy globális ökocídium két évtizedes meddőséget eredményez, az általa kirobbantott háború, járványok és depresszió pedig az összeomlás szélére sodorja a világot. Az egykori emberi jogi aktivistából lett bürokratát, Theo Faront (Owen) elrabolja a Fishes, a militáns bevándorlójogi csoport, amelyet Theo volt felesége, Julian (Moore) vezet, és azt a feladatot kapja, hogy egy fiatal menekült nőt, Kee-t juttasson biztonságba.Kee az egyetlen terhes nő a bolygón, és amikor Juliant megölik, a militáns utódja, Luke (Chiwetel Ejiofor) a nyomukba ered, hogy elvegye a babát, és politikai eszközként használja fel... A zord, háború sújtotta London utcáitól kezdve a bevándorláshoz és a menekültekhez való hozzáállásig, ez a film hátborzongató üzenetet hordoz.
#1

79 Ne nézz fel!  (2021)

(54) (9)

vígjáték

Netflix

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»

DiCaprioék filmje egy kissé vicces és ijesztő betekintést nyújt abba, hogyan próbálják meggyőzni a világot a Földdel összeütköző üstökös létezéséről a tudósok. A csapda? Úgy tűnik, senkit sem érdekel/nem hiszi el, hogy a katasztrófa bekövetkezhet. Kate-re (Jennifer Lawrence) és professzorára, Dr. Randall Mindy-re (Leonardo DiCaprio) hárul a feladat, hogy médiaturnéra induljanak és riadót fújjanak az üstökös miatt, és megmentsék a világot. De sikerülhet nekik ekkora ellenszélben?