A Wednesday sztárját, Jenna Ortegat a veterán hollywoodi producer és filmrendező, Steven S. DeKnight "önzőként" és "több mint mérgezőként" írta le.

DeKnight Dax Shepard "Armchair Expert" című podcastjében elítélte Ortega forgatásokon tanusított magatartását - többek között arról beszélt, hogy a 20 éves színész "szakszerűtlenül" viselkedett a Netflix sorozatának forgatásán, és úgy módosított a szövegen, hogy annak végül "nem volt értelme".

A Twitteren DeKnight azt írta, hogy imád "beszélgetni a színészekkel a szövegükről/történetükről", de néha a sztároknak "nincs teljesen fogalmuk, mert nem látják át a teljes képet arról, hogy hová tart a történet, és miért van szükség néhány sorra ahhoz, hogy az egésznek értelme legyen."

Bár részben a színésznő korát okolta tetteiért, azt is mondta, hogy "tisztában kellene" lennie azzal, hogyan működnek a dolgok:

"Fiatal, szóval talán nem tudja jobban (bár kellene)" - folytatta a Twitteren - "Azt is meg kellene kérdeznie magától, hogyan érezné magát, ha a showrunnerek interjút adnának, és arról beszélnének, hogy milyen nehéz volt vele és, hogy nem hajlandó előadni a megírt anyagot."

"Bár szereti a munkáját - folytatta DeKnight -, az élet "túl rövid" ahhoz, hogy "olyan emberekkel foglalkozzunk" az iparban, mint ő."

Más Twitter-felhasználókkal vitatkozva DeKnight - aki többek között a Daredevil és a Buffy, a vámpírok réme című sorozatokon is dolgozott - "rendkívül amatőrnek" nevezte Ortega viselkedését, hozzátéve, hogy véleménye szerint a színészeknek a színfalak mögött kellene elmondaniuk az aggodalmaikat, és nem egy nyilvános podcastban kellene "szemétkedniük az írással kapcsolatban".

"Ebben a szakmában rendkívül rossznak számít, ha a munkatársaidat a busz alá dobod" - jelentette ki.

A 48 éves Shepard múlt heti podcastjében a Wednesday sztárja elismerte, hogy "a "szakmaiatlanság határát súrolva" "védte" saját karakterét:

"Nem hiszem, hogy valaha is úgy kellett volna betennem a lábam egy forgatásra, mint a Wednesday forgatásán" - mondta a színésznő - "Minden, amit Wednesday csinál, minden, amit játszanom kellett..., egyáltalán nem volt értelme a karakterének".

Elmondta, hogy a karaktere "szerelmi háromszögben" való részvételének "semmi értelme" nem volt, és többször is "nemet" mondott az íróknak a cselekménypontokra - sőt, néha még ő maga is "megváltoztatta a szöveget" a forgatókönyvben:

"Voltak olyan pillanatok a forgatáson, amikor szinte már-már szakmaiatlanná váltam bizonyos értelemben, amikor egyszerűen elkezdtem változtatni a szöveget" - folytatta a Sikoly VI. színésznője - "A forgatókönyvfelügyelő azt hitte, hogy valamit elszúrtam, aztán le kellett ülnöm az írókkal, és ők azt kérdezték: 'Várj, mi történt a jelenettel?'. És nekem kellett elmennem, és megmagyaráznom, hogy miért nem mondhatok el bizonyos sorokat."

Ortega azt is bevallotta, hogy a legtöbbször elégedetlen volt az alakításával.

"Nem volt olyan jelenet a forgatás alatt, amikor hazamentem, és azt gondoltam, hogy 'Oké, ez így jó lesz'" - vallotta be.

A sorozatba vetett meg-megingó bizalma végül alaptalannak bizonyult, hiszen a Wednesday gyorsan minden idők második legnézettebb angol nyelvű műsorává emelkedett a streaming-óriásnál.

A Netflix szerint a november 16-i debütálást követő három hétben 1,02 milliárd órányi nézettséget regisztráltak, és több mint 150 millió háztartás nézte.

Korábban csak a Squid Game/Nyerd meg az életed és a Stranger Things 4. évada voltak olyan műsorok, amely 28 nap alatt átlépték az 1 milliárd órás határt - tette hozzá a streamingszolgáltató.

Az Elle 2023. áprilisi címlapsztárjaként a fiatal előadó a magazinnak elmondta, hogy "félt" attól, hogy "nem felel meg az emberek elvárásainak", hozzátéve, hogy a bókokat kapni "hihetetlen".

A forgatás alatt átdolgozott forgatókönyv és a rendszeres módosítgatások Ortega részéről azonban nem tántorították el a műsor producereit attól, hogy ismét együtt dolgozzanak vele. A színésznő nemcsak a második évadban fogja játszani Szerdát, hanem ő maga is executive producerként fog tevékenykedni. A sorozat rendezője, Tim Burton csak pozitív dolgokat tudott mondani főszereplőjéről, és azt mondta, Ortega "a lelkében hordozza" Wednesdayt:

"Valahogyan Wednesday-nek egyszerűen csak "lenni kell", és Jenna pontosan ilyen, benne megvan Wednesday." - mondta Burton az Elle-nek - "Akár tetszik neki, akár nem, ez ott van a lelkében és személyiségben".

84 Wednesday  (2022)

családi | fantasy | horror | krimi | vígjáték

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»