Az MGM emeli a tétet a Drago háza táján. A stúdió a Drago című filmet a Creed: Apollo fia spinoffjaként fejleszti, amely maga is a Rocky - a sikeres bokszfranchise - spinoffja, Sylvester Stallone főszereplésével, aki Rocky Balboát alakítja.

A forgatókönyv megírására Robert Lawton-t szerződtették. Aki azután kapta meg a munkát, hogy lenyűgözte az MGM vezetőit a Becoming Rocky című forgatókönyvével, amely az első Rocky film készítéséről szól - írja a The Wrap, amely elsőként számolt be Lawton felvételének híréről. Bár a stúdió nem lépett tovább a filmötletével, Lawtont bízta meg, hogy dolgozzon ki egy háttértörténetet Ivan Drago orosz bokszolóról, aki az 1985-ös Rocky IV-ben Rocky ellen lépett fel. Karakterének fia, Viktor Drago a 2018-as Creed II. című filmben tűnt fel, és Rocky riválisának egy másik sarja, Adonis Creed ellen lépett ringbe.

"Hihetetlenül hálás vagyok ezért a lehetőségért, és úgy állok hozzá, mint a Rocky-franchise hatalmas rajongója, aki történetesen forgatókönyvíró" - mondta Lawton a Variety-nek adott nyilatkozatában.

Már korábban is hallani lehetett arról, hogy az MGM filmet akar készíteni Dragóról, de hivatalosan még nem jelentettek be semmit. Az MGM nem kívánt nyilatkozni.

"Azt hiszem, beszélnek arról, hogy az MGM-mel egy egész spinoffot készítenének Dragóról" - mondta Dolph Lundgren, aki Ivan Dragót alakította, a The Hollywood Reporternek 2021-ben. - "Szóval lehet, hogy lesz még belőle valami".

Egyelőre nem világos, hogy Lundgren vagy a Viktor Dragót alakító Florian Munteanu újra játssza-e a szerepét a spinoff történet spinoffjában. A cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják.

Mielőtt a Drago család története a nagyvászonra kerülne, Adonis és társai a Creed III című filmben térnek vissza, amely 2022. november 23-án kerül a mozikba. Az Adonis Creedet alakító Michael B. Jordan rendezi a filmet, ami egyben a rendezői debütálása is lesz. Munteanu, Tessa Thompson, Phylicia Rashād és Jonathan Majors is szerepel a harmadik Creed filmben, amely az első Rocky film, amelyben Stallone nem szerepel. Rocky életre keltője azonban producerként továbbra is részt vesz a projektben.

83 Creed II.  (2018)

dráma | sportfilm

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»