Meadow Walker Thornton-Allan, a Halálos iramban néhai sztárjának, Paul Walkernek a lánya szó szerint beleszületett a Fast családba. Most azonban először tűnik fel a képernyőn a Fast X-ben.

Walker egy kulisszák mögötti fotót osztott meg az Instagramon, mely látszólag egy repülőgépen játszódik. A Halálos iramban 10 világpremierje pénteken lesz Rómában.

"Az első 'Fast' akkor került a mozikba, amikor egyéves voltam!" - írta Walker a bejegyzés képaláírása alá, amelyben megmagyarázta, hogyan jött létre a szereplés. - "A forgatáson nőttem fel, ahogy apámat, Vin-t, Jordana-t, Michelle-t, Chris-t és másokat figyeltem a monitorokon. Apukámnak köszönhetően beleszülettem a Fast-családba. El sem hiszem, hogy most én is ott lehetek fent a képernyőkön. Azokkal, akik ott voltak, és láttak felnőni."

Walker megköszönte a film rendezőjének, Louis Leterrier-nek a "kedvességét, türelmét és támogatását". "Olyan érzés, mintha a család része lenne, mióta elkezdtük, boldog vagyok, hogy ez csak a kezdet", utalva arra, hogy Leterrier már a közelgő 11. film rendezője.

"Annyira áldott vagyok, hogy tiszteleghetek apám öröksége előtt, és örökre megoszthatom ezt vele" - tette hozzá.

Paul Walker 2013-ban, 40 évesen halt meg egy autóbalesetben. A halála óta eltelt 10 évben a Halálos iramban franchise folyamatosan tisztelgett mind a színész, mind a karaktere, Brian O'Conner, a beépített zsaruból lett bűnöző előtt.

A Halálos iramban 7 volt Paul Walker utolsó szereplése a franchise-ban, és testvérei, Caleb és Cody ugrottak be, hogy befejezzék a hátralévő jeleneteket. A szívmelengető búcsú után Brian jelenlétére a franchise következő részeiben, a 2017-es Halálos iramban 8-ban és a 2021-es Halálos iramban 9-ben is utalnak. A legutóbbi filmben a karakter a 2011-es Halálos iramban: Ötödik sebesség flashbackjein keresztül jelenik meg újra, így Meadow szerepeltetése még meghatóbbá válik.

Meadow Walker a legújabb tagja a film szupersztárjainak: a producer és sztár Vin Diesel mellett a franchise állandó szereplői Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Jordana Brewster és Sung Kang. A további visszatérő szereplők között van többek között John Cena, Jason Statham és Helen Mirren is. Leo Abelo Perry is szerepel a kis Brian, Dominic Toretto fia szerepében, aki Walker karakterének tiszteletére kapta a nevét.

Jason Momoa vezeti az új tagok sorát, aki a család legújabb ellenségét, a gonosztevő Dante Reyes-t alakítja. A sorozat további újoncai közé tartozik többek közt Brie Larson és Rita Moreno, aki Torettóék nagymamáját alakítja.

A Halálos iramban 10. május 19-én rajtol el a mozikban.