Végre megérkezett a mozikba az MCU harmadik fázisát záró, Jon Watts rendezésében bemuatott Pókember: Idegenben, melynek premierje kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Már a mozikban az idei nyár egyik legjobban várt filmje (Pókember – Idegenben ), mely kimagasló kritikai fogadtatásban részesült (93 százalék a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 99 százalék a nézők körében), így nem meglepő, hogy a film premierjét itthon is komoly várakozások előzték meg.

Pókember nem pihenhet. Az már kiderült, hogy az ifjú pók (Tom Holland) egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul. De éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb ellenség tör a világra. A rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) erősebb az eddigi ellenfeleknél, és könnyen lehet, hogy a Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi bosszúálló társaitól segítséget kérni.

A produkciót Chris McKenna, Steve Ditko és Erik Sommers forgatókönyve alapján Jon Watts rendezte (Pókember: Hazatérés, Rendőrautó), míg a főbb szerepeket Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Marisa Tomei, Jon Favreau, Tom Holland, Cobie Smulders és Zendaya alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Tom Holland egy interjúban elárulta, hogy azt szerette volna, ha a filmben Jason Momoa alakítja Kravent.
  • Peter Parker bőröndjén a "BFP" felirat látható, ami utalás a bácsikájára, Benjamin Franklin Parkerre (Ben bácsi teljes neve), akinek halála nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Parker hőssé váljon.
  • A filmben egy pillanatra látható Peter Parker útlevele is, melyből kiderül, hogy a karakter augusztus 10-én ünnepli a születésnapját. A dátum nem véletlen, ugyanis Pókember első alkalommal az Amazing Fantasy című képregény 15. számában tűnt fel, mely 1962. augusztus 10-én jelenet meg.
  • A Pókember - Idegenben a Marvel moziverzumának huszonharmadik filmje.
  • Matt Damon visszautasított a film főgonoszának szerepét.
  • A Marvel a Pókember: Hazatérés első előzetesének bemutatása után bejelentette, hogy elkészítik a folytatást.
  • Tom Holland egy Instagram bejegyzésben leplezte le a film hivatalos címét.
  • Robert Downey Jr. és Mark Ruffaló mellett Jake Gyllenhaal a Zodiákus (2007) című thriller harmadik olyan sztárja, aki feltűnik a Marvel moziverzumában.
  • A Marvel igazgatója, Kevin Fiege 2017. decemberében jelentette be hivatalosan, hogy Jon Watts visszatér a rendezői székbe.
  • A Pókember - Idegenben forgatása 2018. július 2-án kezdődött meg az angliai Hertfordshire-ben 'Fall of George' munkacím alatt. A stáb a későbbiekben dolgozott egyebek mellett Londonban, a londoni Stansted reptéren, Csehországban, New Yorkban és Olaszországban is. A stúdiófelvételeket a Leavesden Studios falai között forgatták szintén Angliában, itt rendezték be többek között a Velencében játszódó jeleneteket is.

Hazai premierdátum: 2019.07.04.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: