Rekordidő: Ne vegyél nagy kólát az Indiana Jones 5 vetítése előtt

Hosszú búcsú Harrison Fordtól mint Indiana Jones? Mivel a londoni Star Wars Celebration szerencsés résztvevői hat percet láthattak a következő Indy kalandból, plusz az online közzétett trailert, kiderült, hogy milyen hosszú lesz az Indiana Jones 5. része. És ezt Kathleen Kennedy is megerősítette.

A film a mozikba várhatóan a Cannes-i Filmfesztivál után érkezik majd meg, ahol Harrison Ford előtt tisztelegnek. Az Indiana Jones és a sors tárcsája lesz a saga leghosszabb epizódja. A film 2 óra 22 vagy 2 óra 23 perccel, azaz tizenöt perccel hosszabb lesz, mint Az utolsó keresztes lovag.

INDIANA JONES - A LEGHOSSZABBTÓL A LEGRÖVIDEBBIG

Indiana Jones és a sors tárcsája (2023): 2 óra 22 perc vagy 2 óra 23 perc

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989): 2 óra 07 perc

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008): 2 óra 03 perc

Indiana Jones és a végzet temploma (1984): 1 óra 58 perc

Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981): 1 óra 56 perc

"Az első filmek rövidebbek voltak" - erősítette meg Kathleen Kennedy a Collidernek az ötödik film hosszát - "Mindegyik 2 óra 15 perc alatt volt, és erről sokat beszéltünk (...) De a hosszúság érzés kérdése is. Ha egy olyan film előtt állsz, amit hosszúnak érzel, összerezzensz."

"De [az Indiana Jones 5] nem egy hosszú film. Az az érdekes, hogy a hosszú történetmesélés a streaming miatt vált olyanná, amit szeretünk. És azt hiszem, ez egy kicsit a mozivásznakra is átragadt. De annyi háromórás film volt idén, hogy úgy éreztem, megpróbálom megnézni őket."

Harrison Ford , pályafutása során ötödik és egyben utolsó alkalommal ölti magára Indy karakterét, akit ezúttal James Mangold rendez majd, hogy utána a Star Warsban repüljön a messzi-messzi galaxisba.

A vásznon a híres kalandor a sors titokzatos tárcsája nyomába ered, a Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Boyd Holbrook vagy Toby Jones főszereplésével is készülő játékfilmben, míg John Rhys-Davies visszatér Sallah szerepében.

Mindezek a színészek és színésznők május 18-án lépnek majd a cannes-i filmfesztivál lépcsőjére Steven Spielberg és George Lucas producerek társaságában. Kik lennének a tökéletes vendégek a Harrison Ford tiszteletére rendezett ünneplésen, ha nem ők?

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»