A Creed III győzedelmeskedett a kasszáknál a lenyűgöző, 58,7 millió dolláros debütálásával, amivel franchise-rekordot állított fel, miközben letaszította a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című új Marvel-filmet.

A film nemzetközi szinten 41,8 millió dollárral indult, így a globális összbevétele elérte a 100,4 millió dollárt. Ez a mozitulajdonosok számára is nagy győzelem, akik arra számítanak, hogy a jó szerencse márciusban is folytatódik a Sikoly VI., a Shazam 2 - Az istenek haragja és a John Wick: 4. felvonás közelgő bemutatóival. A Comscore szerint a jegyeladások összességében 37 százalékkal haladják meg a 2022-es év azonos időpontját.

A hétvégére készülve a Creed III-nak 36-40 millió dolláros bevételt jósoltak, ami már most elég lett volna egy új csúcsbevételhez. Az első Creed: Apollo fia, amely 2015-ben újraindította a Rocky filmeket, 29,6 millió dollárig jutott, míg a 2018-as folytatás, a Creed II. 35,5 millió dollárral nyitott.

A harmadik részt azonban, amelyet a sorozat sztárja, Michael B. Jordan rendezett első játékfilmes debütálásában, a kiváló kritikák és az erős közönségpontszámok lendítették fel. A kezdeti jegyvásárlók, akik "A-" CinemaScore pontszámot adtak a filmnek, 63 százalékban férfiak, 55 százalékban pedig 18 és 34 év közötti nézők voltak. A film sokszínű közönséget vonzott, mivel a PostTrak adatai szerint a nézők 23 százaléka fehér, 28 százaléka latin, 36 százaléka fekete és 13 százaléka ázsiai volt.

A Creed III az Imax jegyek drágulásának (a forgalom hatalmas, 38 százaléka a prémium nagyméretű vásznakról érkezett), valamint a vártnál jobb pénteki bevételnek köszönhetően csak pénteken 22 millió dollárral profitált.

"Michael kiváló munkát végzett ennek a filmnek az elkészítésével, és ezzel újabb bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a pénztárak visszatértek és készen állnak arra, hogy támogassák az idei év erős, változatos műsortervét" - mondta Rich Gelfond, az Imax vezérigazgatója.

A 75 millió dolláros költségvetésű Creed III a trilógia legdrágább filmje (az elődök 35, illetve 50 millió dollárba kerültek), de a box office elemzők optimisták a mozikba kerülését illetően.

Jordan a filmben a nehézsúlyú bajnok Adonis Creedet, a bokszlegenda Apollo Creed fiát alakítja, Jonathan Majors pedig a gyerekkori barátját, akiből riválisa lett. Ez az első rész a hosszú ideje futó sorozatban Sylvester Stallone nélkül, aki Rocky Balboa szerepét alakította, és a spinoffokban Adonis mentoraként tért vissza. Úgy tűnik, az ő hiánya nem befolyásolta a jegyeladásokat.

"Hat Rocky és két korábbi Creed után a történet továbbra is visszhangra talál, és az üzlet felfelé ível - ez lenyűgöző" - mondta David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti - "Az ilyen hétvégék jó hírek az iparág számára."

Ez egy nagy hétvége Majors számára, aki az amerikai jegypénztárak első és második számú filmjének főszereplője. A távoli második helyen a Marvel szuperhős kalandja, a Hangya és a Darázs: Kvantumánia áll, ami nagyjából 12 millió dollárt gyűjtött be 3825 helyszínen, ez 61 százalékos visszaesést jelent. Eddig a film - Paul Rudd főszereplésével a címszereplő Bosszúállóként - 186 millió dollárt termelt Észak-Amerikában, megelőzve ezzel az eredeti A Hangya mozit, amely 180 millió dollárral zárta amerikai mozis futását. Valószínűleg a 2018-as folytatást, A Hangya és a Darázst is felülmúlja, amely 216 millió dollárral hagyta el az észak-amerikai mozikban.

Globálisan azonban a Quantumania csak 420 millió dollárt hozott, és a legalacsonyabb bevételt hozó Ant-Man részként fejezheti be pályafutását. Az első film világszerte 519 millió dollárt, míg a folytatás 622 millió dollárt hozott össze. Ilyen ütemben a rossz kritikákat kapott folytatás nehezen fogja elérni az 500 millió dolláros bevételi határt, ami általában garancia a Marvel számára.

A 3. helyen a Universal horrorkomédiája, a Kokainmedve 11 millió dollárt hozott a második hétvégén 3571 moziban, ami 53 százalékos csökkenést jelent a debütáláshoz képest. Az Elizabeth Banks által rendezett, vérpezsdítő állatos kaland, amelynek főszereplője egy (jól sejtik) kokainozó medve, eddig 41 millió dollárt hozott. A tengerentúlon a Kokainmedve 10 millió dollárt gyűjtött össze, így a globális összbevétel 52 millió dollárra rúg.

75 Creed III  (2023)

dráma | sportfilm

Miután Adonis Creed (Michael B. Jordan) átvette a hatalmat a bokszvilágban, karrierje és családi élete egyaránt virágzik. Addig, amíg gyermekkori barátja, Damian (Jonathan Majors)... több»