Stanley Tucci szerint rendben van, ha hetero színészek meleg szerepeket játszanak: „A színészek feladata, hogy más és más karaktereket játszanak. Ez a hivatás lényege".

Stanley Tucci a BBC egyik műsorának adott interjújában fejtette ki a véleményét a hetero színészekről homoszexuális szerepben. Az Oscar-jelölt színész, akinek felesége Emily Blunt húga, akit 2012-ben vett feleségül, korábban két filmben is (Az ördög Prádát visel, Szupernóva) meleg karaktert alakított, amikért hatalmas elismerést kapott. „Egyértelmű, hogy szerintem ez rendben van.” – mondta Tucci a meleg szerepeket vállaló hetero színészekről. „Mindig nagyon hízelgő számomra, amikor meleg férfiak odajönnek hozzám, és beszélnek velem Az ördög Pradát visel vagy a Szupernóva című filmről, és azt mondják, hogy ‘Olyan gyönyörű volt’, ‘Jól játszottál’. A heteroszexuális  emberek gyakran túlkarikírozzák a szerepet.."

„Színészként minden típusú karaktert el kell tudni játszani. Ez a szakma lényege.” Amíg ezt a „megfelelő módon" teszik, Tucci szerint nem baj, ha hetero színészek meleg karaktereket játszanak a vásznon. Ha ez karikatúrába és sztereotípiákba torkollik, akkor válik problémává.

Tucci gondolatai eltérnek Tom Hanks gondolataitól, aki tavaly a The New York Times Magazine-nak azt mondta, hogy egy hetero színész nem vállalhat olyan meleg szerepet, mint amilyet ő játszott Jonathan Demme 1993-as Philadelphia - Az érinthetetlen című jogi drámájában. Hanks a filmben egy HIV-fertőzött meleg férfit alakított, akit munkahelyén diszkriminálnak, és alakításának köszönhetően elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.

„A kérdés az, hogy el tudná  egy hetero férfi játszani azt a karaktert, amit én a Philadelphiában alakítottam? Nem." – mondta Hanks. „A Philadelphia lényegi üzenete az volt, hogy ne félj. Az egyik ok, amiért az emberek nem féltek attól a filmtől, az az volt, én alakítottam a meleg karaktert. Most már túl vagyunk ezen, és nem hiszem, hogy az emberek elfogadják, hogy egy hetero meleg fickót alakítson, nem hiteles. Nem bűn, nem bohóckodás, hogy valaki azt mondja, hogy a hitelesség modern birodalmában többet követelünk egy filmtől" – tette hozzá Hanks. „Úgy hangzik, mintha prédikálnék? Nem annak szánom."