Tom Cruise a Múmia reboojtában?A kép forrása: Paramount Pictures

Az Universal a világsztárral indítaná be a szörnyfilmes univerzumát.


Tom Cruise tárgyalásokat folytat a Múmia rebootjának főszerepe kapcsán, tudta meg a Variety. Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, a Universal meglátta a fantáziát (és az anyagi sikereket) a Marvel és a DC-univerzumában, melyek mintájára szeretnének felépíteni egy franchise-t olyan ikonikus figurákkal, mint a Farkasember, Frankenstein szörnye, Drakula és a Múmia.

Mivel sok éves tervről van szó, a stúdió értelemszerűen szeretne a biztosra játszani, ezért szükségünk van egy húzónévre, és az elmúlt években bebizonyosodott, hogy viharos magánélete ellenére Tom Cruise még mindig csúcsformában van, és világszerte kíváncsiak rá a nézők.

A múmia rebbotját Alex Kurtzman rendezi, míg a forgatókönyvet Jon Spaihts (Doctor Strange) jegyzi. A film története a napjainkban játszódik majd, és meg nem erősített pletykák szerint a címszereplő ezúttal női karakter lesz.

Kurtzman ideális választás a stúdió számára, ugyanis olyan sikeres franchise-ok felépítéséből vette ki a részét, mint a Star Trek, vagy a Transformers. A Universal tervei szerint először az összes fontosabb karaktert önálló filmben vezetik fel, majd a Bosszúállókhoz hasonlóan összeeresztik őket. 

Cruise igen elfoglalt az utóbbi időkben. Idén jött ki a nevével fémjelzett Mission: Impossible - Titkos nemzet, jövőre érkezik a Mena című thrillere és a Jack Reacher 2. De ezzel még nincs vége a sornak, ugyanis az ő főszereplésével készül a Top Gun 2 és Mission: Impossible 6 is.