2016.11.11   szerző: ArpiHajdu és Réci   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A filmek világában viszonylag kevés alkalommal találkozunk olyan alkotásokkal, ahol a dobosok kapják a főbb szerepeket, pedig ezek a nagyszerű zenészek többször is bizonyították, hogy bár sokszor meghúzódnak ugyan a háttérben, de ha előlépnek, akkor varázslatos dolgok tudnak történni. Jöjjön tehát most egy olyan filmes lista, amelynek középpontjában dobosok, s maga a dobolás áll!

#10

58 Pancserock (1994)

vígjáték | zenés

A Rock 'n' Roll örök... csak a Magányos Farkasoknak nem jön be igazán semmi. A zajos banda tagjai (Brendan Fraser, Adam Sandler és Steve Buscemi) annyira, de annyira szeretnének már... több »

Igen, volt idő, amikor Adam Sandler nem öncélúan alakította az ügyetlen balekot. Ebben a zenés vígjátékban egy, ha úgy vesszük igencsak sztereotip dobost alakít, aki nemcsak dobszólót nyom, hanem még a túszejtésben is aktívan részt vesz.
#9

vígjáték

Minden idők egyik legőrültebb vígjáték-sorozatának egy újabb vicces szeletét ismerhetjük meg! Az Amerikai pite 4-ben Stifler öccsét, Matt-et egy rosszhírű nyári zenetáborba... több »

Apró kakukktojás, de arra is van példa, hogy egy dobos lehet "gonosz" is. Ám hiába a jó technika, egy skót dudával szemben még a legyőzhetetlennek hitt vezérdobos is tehetetlen.
#8

68 Hopp (2011)

animáció | családi | fantasy

Az animációt az élő szereplőkkel bravúrosan ötvöző Hopp Fredről, a munkanélküli naplopóról szól, aki véletlenül megsebesíti a húsvéti nyuszit, és át kell vennie a... több »

Szürreális elképzelés lenne, ha egy jövendőbeli húsvéti nyuszi-jelölt álmai netovábbja az lenne, hogy világhírű dobos legyen? Talán. De kit érdekel? Lehet, hogy a Hopp nem a világ legjobb filmje, de a főszereplő nyuszi nemcsak cuki, de mesterien forgatja a dobverőket, s a film így válik egy igazi csemegévé a dobosok számára.
#7

70 Wayne világa (1992)

vígjáték | zenés

Wayne (Mike Myers) és Garth (Dana Carvey) egy alagsorban készítik ötletes késő esti show műsorukat, a Wayne világát. Egy napon Oliver (Rob Lowe), a ravasz tévés producer zsíros... több »

Egy apró kakukktojás, hogy bár Wayne jó barátja, Garth nem az a fajta dobos, akik a lista döntő részét képezik, de az a dobszólós jelenete igazán szuper! Persze mindez másképp néz ki, ha tudjuk, a Garthot alakító Dana Carvey, maga is dobol, így a jelenethez nem kellett sem dublőr, sem playback.
#6

62 Metró (1985)

thriller

Piszkos kis üzelmei miatt Frednek menekülnie kell. A párizsi metró alagútrendszere ideális búvóhelynek ígérkezik. Ebben az első pillantásra brutális és szürreális világban -... több »

Micsoda, Jean Reno dobol? Bizony, és nem is akárhogy, s aki nem hiszi, nézze meg ezt a korai Luc Besson-filmet, s megtudja, mit is tud ez a francia!
#5

52 A meztelen dobos (2008)

vígjáték | zenés

Rock'n' Roll! Van, ami tényleg örök és elpusztíthatatlan: Fish (Rainn Wilson) isteni dobos, szent extázissal veri a bõröket, számára a hangos, vad zene, a bõrnadrág és a... több »

Egy dobos, akit kiDOBtak a bandájából, majd a padlóról az unokatesója bandája segíti fel, s még milyen jó, hogy van Youtube! A gyenge szóviccel nem akarom elbagatellizálni a filmet (bár a sztori számos klisétől ordít), mert én személy szerint nagyon kedvelem. Remek zene, nagyszerű színészek, és szórakoztató. És persze: dobos a főszereplő
Életrajzi film egy legendás jazz dobosról, Gene Krupáról, akit a filmben Sal Mineo alakít. Aki szeretne betekintést nyerni a jazz zene hőskorába, no meg az ehhez kapcsolódó dobos mentalitáshoz, illetve életvitelhez, annak nagyon ajánlatos megtekinteni a filmet.
#3

73 Nyomul a banda (1996)

dráma | vígjáték | zenés

Ó, azok a csodálatos hatvanas évek! Akkor még őszinte volt a rock and roll és bárkiből egy perc alatt sztár lehetett! 1964: a Beatles meghódítja Amerikát. Az angol invázió új... több »

Ennek a Tom Hanks rendezte filmben szintén egy dobos kerül a történet középpontjába. Remek ritmusok, nagyszerű zeneszámok, és bizony: azok a '60-as évek és a brit invázió!
#2

53 Dobszóló (2002)

dráma | romantikus | vígjáték

A Dobszóló című filmben az atlantai A&T egyetem zenei igazgatója, Dr. Aaron Lee felfigyel a tehetséges dobosra, Devon Miles-ra és ösztöndíjat ajánl neki. Az egyetem országszerte... több »

A filmnek köszönhetően betekintést nyerhetünk az úgynevezett "Marching bandek" világába (magyarul kb. úgy lehetne jól visszaadni, hogy menet vagy fúvószenekar), méghozzá egy dobos srác, Devon segítségével. Arra is fény derül, hogy ennek a világnak is megvannak a maguk nehézségei, de a sikerért bizony szenvedni kell.
#1

91 Whiplash (2014)

dráma | zenés

Egy fiatal és tehetséges dobos felvételt nyer egy rendkívül színvonalas zeneakadémiára, ahol az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő professzor veszi a szárnyai alá. A tanár... több »

A tavalyi év egyik legjobb filmjében egy jazzdobos kerül a történet középpontjába?! Ez számomra a megvalósult álom. Ódákat lehet zengeni erről a filmről, és annyit beszélni, de minden szócséplés felesleges, hiszen ezt látni és hallani kell! Mint a legkiválóbb dobszólókat!