Továbbra is DeNiro a magyar mozik királya

A Nagyfater elszabadul megőrizte vezető pozícióját, A fekete ötven árnyalata a második, míg az Oscar-esélyes A nagy dobás a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Miután múlt héten maga mögé utasította A visszatérő a Robert De Niro és Zac Efron nevével fémjelzett vígjáték, a Nagyfater elszabadul megőrizte első helyét a hétvégi bevételi toplistán. A film bevételei múlt héthez képest csak 25 százalékkal estek vissza, így összesen már 241 milliót kaszált idehaza. A második helyen jócskán lemaradva A fekete ötven árnyalata című paródiafilm végzett. Bár csak harmad annyian látták (23 ezren), mint az első helyen végző vígjátékot, így is maga mögé tudta utasítani a sztárparádéval érkező Oscar-esélyes drámát, a gazdasági válság kulisszái mögé kalauzoló A nagy dobást. Igaz, a két dobogós helyért már szorosabb verseny folyt, összesen háromezer fős eltérés volt a két film produkció között.

Ami a premierfilmeket illeti, a már említetteken kívül felfért a hétvégi toplistára a The Walking Dead sztárjának horrorja, A fiú, mely a hetedik helyet szerezte meg, és a Barbie: Titkos ügynökök is, mely rögtön mögötte a nyolcadik helyen zárt. Lecsúszott azonban a legmagasabb bevételű filmek hétvégi rangsoráról a 3 Oscar-díjra jelölt Brooklyn, melyet mindössze 14 moziban vetítettek. A boldogság titka című filmről nem érkeztek adatok.

Ellenben kirobbanthatatlan az élmezőnyből a Star Wars - Az ébredő Erő, mely az előkelő negyedik helyet tudhatja a magáénak, valamint a Saul fia is. Bár a többszörös díjnyertes, és a legjobb külföldi film Oscar-díjára legesélyesebbnek tartott produkció 'csak' a kilencedik lett, a premierje óta már 35 hét telt el. Rendkívüli teljesítmény!

A tengerentúlon szintén nem történt változás az első helyen, igaz, azt a hamarosan nálunk is debütáló Kung Fu Panda 3 szerezte meg. A maga 11 milliós bevételével a dobogó második fokára a Coen-fivérek új mozija, az Ave, Cézár kapaszkodott fel (melyre szintén nem kell már sokat várnunk) megelőzve ezzel a hétvégén 2 milliárd dolláros összbevételt elérő Star Wars - Az ébredő Erőt.

A teljes bevételi listát itt találjátok!