Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Brooklyn (2015)

Brooklyn
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
13
Képek
7
Videók
 
Thomas Ferald   2021. 06. 05.

legújabb vélemény

1
Mindenütt jó... de hol van az otthon?

Mivel tegnap végül mást néztem, mint amit eredetileg terveztem, ma kárpótoltam magam... Az élményért? Kicsit visszás megfogalmazás, hisz akkor lenne releváns, ha nem tetszett volna a Nővér, de hála Istennek nem ez a helyzet. Mindenesetre végre újrané... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Számomra olyan jellegtelen volt a film. Megnéztem, még csak nem is untam, de már a felére sem emlékszem. A karakterek is eléggé unalmasra sikredetek.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

0

Aranyos film, mely nemcsak egy szerelmi történet, hanem két aktuális témát is boncolgat: bevándorlás, s az ezzel járó választási kényszer a régi és az új élet között. Metaforikusan is ez fejeződik ki abban, amikor a főszereplő a két udvarlója közül v... több»

 
Mavil   2016. 06. 09.

1

Csodálatos történet egy elsöprő szerelemről és a kínzó honvágyról. Főként a drámák, valamint a romantikus filmek kedvelőinek ajánlott a megtekintése. Engem elvarázsolt a film.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Gyönyörű film, melyben a mindent elsöprő szerelem és a honvágy egymással szembe kerülnek, feloldhatatlan feszültséget teremtenek ezáltal.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Egy igazán érzelmes, és erősen szívhez szóló történetet kaptunk az igaz szerelemről. Az egyik legjobb dráma. Amellett pedig, hogy mennyire szép feszültséggel teli az egész film.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 01.

0

Kedves romantikus film. Nem túl csöpögős, nézhető kategória. A színészi játék nekem nagyon bejött és a hangulata a filmnek szintén. A kosztümök a párbeszédek nagyon korhűek. Nekem tetszett, szerintem egy romantikus estéhez tökéletes.

Galéria (13)

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Michael Zegen
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson

Videók (7)

A film összbevétele 62 076 141 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 544 566 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 646 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az ír partokon játszódó jeleneteket a Curracloe nevű strandon vették fel, amely korábban a Ryan közlegény megmentése című film híressé vált, normandiai partraszállási jelenetéhez szolgált helyszínül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Kanadában, Írországban és az Egyesült Államokban forgatták, nagyjából 11 millió dollárból.

(dulkap)
 

Eileen O'Higgins mozifilmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

Jim Broadbent és Julie Walters a legelső választás voltak a szerepükre.

(dulkap)
 

A forgatás 8 héten át tartott, míg a film vágása további 15 hetet vett igénybe.

(dulkap)
 

Fox Searchlight Pictures a 2015-ös Sundance Film Festivalon rekordot jelentő 9 millió dollárért vette meg a forgalmazási jogokat.

(dulkap)
 

Saoirse Ronan 51 jelölést kapott az alakításáért.

(dulkap)
 
Bajos volna megmondani, mennyire az Oscar-verseny legtúlértékeltebb játékosa John Crowley drámája, ám az biztos, hogy az egyik leginkább túlbecsült. Még akkor is, ha felesleges bármiféle eredetiséget várva leülni elé. SZABÓ ÁDÁM KRITIKÁJA. több»
 
Felnövéstörténet, Amerika-himnusz, romantikus film, de hiába számítunk rá, semmiképpen nem dráma az Oscar-várományos Brooklyn. több»
 
A filmes migránshullám új célpontja Brooklyn: John Crowley filmje nem csupán egy lány felnőtté válásának lenyűgöző krónikája, de egyúttal az utóbbi idők legjobb melodrámája is. több»