Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Brooklyn (2015)

Brooklyn
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
13
Képek
7
Videók

Galéria (13)

Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson
Saoirse Ronan
Michael Zegen
Saoirse Ronan
Domhnall Gleeson

Videók (7)

 
Képkockák   2021. 10. 23.

legújabb vélemény

2

A kezdetekben egy egyszerű kivándorlási történetnek hisszük a filmet, joggal, ugyanis a történet középpontjában Eilish van, aki fiatal ír lányként New Yorkba költözik. Eilish nehezen illeszkedik be az új környezetbe, honvágya és az idegenekkel való n... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Számomra olyan jellegtelen volt a film. Megnéztem, még csak nem is untam, de már a felére sem emlékszem. A karakterek is eléggé unalmasra sikredetek.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

0

Aranyos film, mely nemcsak egy szerelmi történet, hanem két aktuális témát is boncolgat: bevándorlás, s az ezzel járó választási kényszer a régi és az új élet között. Metaforikusan is ez fejeződik ki abban, amikor a főszereplő a két udvarlója közül v... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Gyönyörű film, melyben a mindent elsöprő szerelem és a honvágy egymással szembe kerülnek, feloldhatatlan feszültséget teremtenek ezáltal.

 
Mavil   2016. 06. 09.

1

Csodálatos történet egy elsöprő szerelemről és a kínzó honvágyról. Főként a drámák, valamint a romantikus filmek kedvelőinek ajánlott a megtekintése. Engem elvarázsolt a film.

 
elekm90   2021. 04. 07.

2

Elmondhatatlanul hidegen hagyott a történet leírása alapján a Brooklyn, így sokáig halogattam a megtekintését, pedig egy egész jó kis film. Mondom ezt úgy, hogy valóban nem egy nagy etwas a cselekménye. Saoirse Ronan hozza a tőle megszokott magas szi... több»

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Egy igazán érzelmes, és erősen szívhez szóló történetet kaptunk az igaz szerelemről. Az egyik legjobb dráma. Amellett pedig, hogy mennyire szép feszültséggel teli az egész film.

A film összbevétele 62 076 141 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 544 566 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 646 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az ír partokon játszódó jeleneteket a Curracloe nevű strandon vették fel, amely korábban a Ryan közlegény megmentése című film híressé vált, normandiai partraszállási jelenetéhez szolgált helyszínül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Kanadában, Írországban és az Egyesült Államokban forgatták, nagyjából 11 millió dollárból.

(dulkap)
 

Eileen O'Higgins mozifilmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

Jim Broadbent és Julie Walters a legelső választás voltak a szerepükre.

(dulkap)
 

A forgatás 8 héten át tartott, míg a film vágása további 15 hetet vett igénybe.

(dulkap)
 
Bajos volna megmondani, mennyire az Oscar-verseny legtúlértékeltebb játékosa John Crowley drámája, ám az biztos, hogy az egyik leginkább túlbecsült. Még akkor is, ha felesleges bármiféle eredetiséget várva leülni elé. SZABÓ ÁDÁM KRITIKÁJA. több»
 
Felnövéstörténet, Amerika-himnusz, romantikus film, de hiába számítunk rá, semmiképpen nem dráma az Oscar-várományos Brooklyn. több»
 
A filmes migránshullám új célpontja Brooklyn: John Crowley filmje nem csupán egy lány felnőtté válásának lenyűgöző krónikája, de egyúttal az utóbbi idők legjobb melodrámája is. több»