Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Irodalmi alapja Dennis Lehane (1965) Kenzie-Gennaro-sorozatának 4. kötete. Eredeti címe: "Gone Baby Gone (1998). Magyarul az Agave Könyvek kiadásában, 2011-ben jelent meg, Huszár András fordításában.

Berto49
14 órája

Aladdin  (1992)

A rajzfilmben Dzsini több Disney szereplőt is megjelenít. Például Pinocchió-t és A kis hableányból Sebastian-t.

nanita95
20 órája

Tokurô Nukui (1968) azonos című regénye nyomán.

Berto49
21 órája

Néhány első epizódban Garas Dezső szinkronizálta Falkot, de aztán Szabó Gyula lett az állandó magyar hang.

Berto49
21 órája

Ally és Jackson kutyusát Bradley Cooper saját kutyája, Charlie alakította.

A forgatás 42 napon keresztül zajlott.

Lady Gaga akkor adta elő az I'll never love again című számot, amikor megtudta, hogy egy nagyon jó barátja, Sonja Durham elhunyt rákban.

Egyes jeleneteket olyan fesztiválokon vettek fel, mint a Coachella vagy a Glastonbury Fesztiválok. A filmben így élőzene hallható.

Bradley Cooper énektanárhoz járt a szerep miatt, aki segített abban, hogy a színész egy oktávval mélyebb hangfekvésben énekelhessen, ami jobban illett a countrysztár szerepéhez.

Bradley Cooper az Eastwood-féle verzió megvalósulatlansága után lobbizni kezdett a stúdióknál, hogy a film elkészülhessen, ám minden ismerőse igyekezett lebeszélni a projektről.

A Csillag születik negyedik filmváltozatát eredetileg Clint Eastwood rendezte volna, aki akkoriban éppen Bradley Cooperrel dolgozott együtt az Amerikai mesterlövész című filmen. Eastwood felkérte Coopert, hogy... több »

A férfi főszereplő, Kris Kristofferson maga is komoly alkoholproblémákkal küzdött a múltban, akárcsak a karaktere.

Barbra Streisand Elvis Presley-t szerette volna John szerepére, de Presley menedzsere olyan magas összeget kért volna, hogy végül elvetették az ötletet.

Az 1937-es változatból ismert híres zárómondat nem szerepel ebben a verzióban, helyette Esther John egyik számát kezdi el énekelni a záró jelenetekben.

Judy Garland a legesélyesebb jelöltje volt a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjnak, ám az Akadémia végül Grace Kelly-t díjazta a Vidéki lányban nyújtott alakításáért. Garland a hírek szerint sosem tudta kiheverni ezt a döntést.

Judy Garland komoly gyógyszerfüggőséggel küzdött a forgatás alatt, ami annyira kikészítette George Cukort, hogy amint felvették a zárójelenetet, fogta magát és Európába utazott.

Marlon Brando éppen a Julius Caesar című filmjét forgatta, amikor George Cukor felajánlotta neki Norman szerepét. A színész eléggé rossz néven vette, hogy egy lecsúszott színész szerepére kérték fel, holott ... több »

Sok színésznek derogált, hogy egy lecsúszott sztárt kellene alakítania Norman szerepében, ezért utasították vissza a szerepet. Így tett többek között Humphrey Bogart, Gary Cooper, Henry Fonda, Marlon Brando, Gregory Peck és Frank Sinatra is.

George Cukor mindenképpen Cary Grantet szerette volna a film férfi főszereplőjének. A színész azonban inkább harmadik feleségével, Betsy Drake-el utazgatott a forgatás helyett.

A filmben elhangzik az 1937-es verzió híres zárómondata: "Hello everybody. This is Mrs. Norman Maine."


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.