2017.12.14 21:44 mfos Olvasottság: <100x
2

A Star Wars franchise 8. része

hm, 5 sok, 4 kevés pont neki, mondjuk legyen 9/10 :) .

Féltem, hogy "Birodalom visszavág" koppincs lesz belőle, van is vele 1-2 hasonlóság, de végül nem az lett nagy örömömre!

A Star Wars franchise 8. része

Sőt, film közben (az első 40 perc alatt) is elkezdtem félni, hogy a Disney mennyire egy sz@rt alkotott és hogy teljesen mocsok irányba megy el a SW univerzum, amit viccességgel (gagyi poénokkal) és béna, felesleges részekkel és kicsit túllőtt varázslatossággal próbálnak ellensúlyozni. Nos, a félelmem nem múlt el teljesen, mivel ezek megvoltak és emiatt nem tudom 10 pontra értékelni a filmet, de ami következik... nos az egyszerűen nagyszerű! :)

Nehéz spoilermentesen írni, de tény, hogy folyamatosan izgalomban tart az első 40 perc után a film. Nagyon örülök, hogy a szigeten kiderül ez-az, sőt, az egész film úgy alakul, hogy legvégül döbbenten ülök a széken és áldom az eget, hogy végül megnéztem moziban. Azt sajnálom, hogy nincs lehetőségem most újból megnézni :).

Tetszik, hogy a rohamosztagosok, Tie Fighterek végre nem béna kiskacsák, a Lázadók is veszteségeket könyvelnek el. Az is tetszik, ahogy megmutatják a háború igazi arcát, ami a "Zsivány Egyesben" is előjött, azaz a Lázadókról sem mondható el egyértelműen, hogy ők a legtutibb jók. Tetszik az Erő viselők sorsának alakulása is. Átélhettem az örömmámort és szomorúságot is, ami azért a mostani, ipari szalag- szerűen lekerülő, amcsi filmek esetén egyre ritkább nálam.

Tetszik, bár egyúttal szomorúvá tesz az, ahogy hangoztatják a filmben többször is, hogy szakítani kell a múlttal, magunk mögött kell hagyni. Egyfajta tanításként is felfogható ez (mint ahogy anno Lucas is bele-belecsempészett ilyen "tanításokat" a korábbi részekbe), de szerintem a Disneynek ez önös érdeke, el akarják fogadtatni az emberrel azt az amúgy nem könnyű tényt, hogy haladni kell a korral és ők bővíteni akarják a SW univerzumot. De nekem ez nehéz, főleg a filmben látottak után. Viszont pozitív várakozással tölt el: mi lesz ezek után, miket hoznak be a világba? :)

Sok mindenről lehetne írni, hiszen rengeteg minden van a filmben, amit fel kell dolgozni, az biztos, hogy amit írtam az "Ébredő Erő" esetében, azaz, hogy erős újítás, új (intenzív) impulzus van jelen, azt ennél a filmnél is érzem.

A technikai megvalósítás jó, bár 2D-ben láttam (nem zavart egyáltalán), ami nem okés részemről az a hajók robbanása. Kicsit részletgazdagabb lett, talán reálisabb is, nem tudom... kicsit visszasírom az eredeti trilógia robbanásait... persze aztán lehet csak el kellene engednem a múltat :).

Írták, hogy ez a legjobb SW rész. Ezzel én vitatkoznék, nyilván az eredeti trilógia közül, mondjuk a mai szemmel nézve (!) a "Birodalom visszavágon" és a "Sithek bosszúján" nem tesz túl, de az igaz, hogy feljött a "Zsivány Egyes"-sel a 3. helyre :) .

Na, próbálok felocsúdni és feldolgozni a látottakat :D .

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel... több»

2