Közösség

Vélemény:

71 Páncélba zárt szellem

(2017)

Páncélba zárt szellem

ANdraS   2017.04.11 22:58
0

Bevallom, hogy igyekszem minden sci-fit moziban nézni. Sikerült eljutnom a Páncélba zárt szellemre is és el kel ismernem, hogy elég jóra sikerült. Ami kitűnő, az a cyberpunk esztétikája, a kirajzolt világ igaz túlexponált, de elhihető, főleg ha tudomásul vesszük, hogy csak a bűnözők környezetét mutatja, amely valószínűleg sokkal durvább lesz a jövőben is. Az ami annyira nem sikerült, azok a lapos karakterek, kimondottan képregényes párbeszédek, és "rambóhősként" viselkedő katonák. De hát talán ezt szeretik az akciófilmek rajongói, és mi sci-fi rajongók régóta tűrjük ahogy tudjuk. A sztori is kimondottan primitív: egy robotnő a múltja után kutat és egy gonosz boss mindent megtesz azért, hogy ne legyenek emlékei, és csak egy szót fogadó gyilkoló gép legyen. Olvastam olyan véleményeket is, hogy az eredeti filmhez hiányzik a mostaninak filozófiai háttere. Igaz hogy nem láttam az eredetit, de láttam az Akirát és hát az nem nagyon volt elgondoltatóbb mint ez a film. Ráadásul kétlem, hogy a Mátrix, vagy a Szárnyas fejvadász is annyira szellemesebb lett volna. Ha valaki filozofálni szeretne egy sci-fi mellet, nézze meg Solarist vagy Stalkert. De ilyesmi hollywoodi produkciónál nem lehet ilyen elvárásunk. Akinek tetszett A holnap határa, annak tuti hogy ez is tetszeni fog.