Közösség

Vélemény:

 

60 Assassin's Creed

(2016)

Assassin's Creed

 
dulkap   2017.01.04 13:03
0

Előre leszögezem, hogy nem ismerem a játékot, így nem tudom mennyire adja vissza a film a cselekményt és a hangulatot. De igazából egy blockbuster szerűnek szánt mozifilmnek ezek nélkül is működnie kell. Illetve kellene, mert mint egyszeri mozinézőt, nem nyűgözött le a dolog és valahol meg is értem a fanyalgó kritikusokat és a nem túl elégedett közönséget. Nagyjából most meg lehet jósolni az anyagi buktát, ami így kérdésessé teszi a folytatást. Már pedig egyértelmű, hogy egyfajta felvezetésnek is szánták a készítők ezt a filmet.
Magáról a filmről el lehet mondani egy hullámzó színvonalú akció mozi, ami viszont az erős közepes szintet sosem éri el. A második felére kezd magára találni és az akciójelenetek is úgy ahogy működnek, de aztán az utolsó 5 perc következetlenségének és abszurditásának hála, csak jó szívem az, amiért 3 csillagot kap. Inkább 2 és fél csillag az.
Viszont ebből a filmből is látszik, hogy pont olyan nehéz izgalmas, látványos és székhez szögező akciófilmet rendezni, mint elgondolkodtató drámát. Nagyon kell érezni a ritmust és a hangulatot, ami Justin Kurzel-nek csak helyenként sikerült. Nem mondom, hogy rossz a film, de hogy nagyon nem jó, az biztos.