Miért gondolod, hogy divat egyesre értékelni ezt a filmet? Az elő sem fordulhat, hogy valóban gyengének gondoljuk a forgatókönyvet és a dramaturgiát, tényleg ócskának látjuk az ún. színészi játékot?! Én untam. A Pilvax kardozós jeleneténél felröhögtem, mert még a zene is a Karib-tengerből lett koppintva. Szekunder szégyen Júlia akciózása állapotosan. Farkasch tragédiája ez a film, nem egy szabadságharc kirobbanásának története. (Ahogyan a Kincsem sem a versenylóról szól, de nem is akarják azt hazudni.) Vasvári Palika egy p*nabubus. Nincsen ezzel baj, csak éppen forradalom van készülőben. Petőfi úgy néz ki, mint Kylo Ren, mellette Jókai Obi-Wan Kenobiként óvatoskodik. Amikor az olaszokkal álltak szemben, poénból mondtam, hogy fordítsák el a zászlót – nem gondoltam, hogy ezt a gyenge humort szó szerint veszik. :) Szóval egy csillag, mert hitvány film. És nem divatból, hanem átgondoltan! Azt pedig ne hallgassuk el szemérmesen, hogy egy történelmi film mindig hordoz üzenetet az épp regnáló vezetéstől! A kérdés, milyen mértékben. Itt láthattuk... Kossuth-ot konkrétan kigúnyolták. Persze, a Blokádban is negatív színben tüntették fel Göncz Árpádot, és egy heró volt Antall József. Hogy az Elk*rtukról ne is beszéljünk... talán 30-40 évet kellett volna várni vele. Ha propagandafilmet készítenek – egy rahedli közpénzből –, ne csodálkozzanak, hogy ez is nyom a latban!
Komoly ellenérvekkel nem megy a film lehúzása? Karib-tenger zenéje? Most komolyan. Mégis hol hallottad a filmben? Állapotosan akciózik Júlia? Nem akciózik, csak menti az életét a szerencsétlen. A Petőfit alakító színészt Kylo Renhez hasonlítod, Jókai meg Obi-Wanhoz? Mondjuk erre nem mondok semmit, ez téged minősít. Jössz az olasz zászló megfordításával? Most komolyan ez a legfőbb bajod? Én is beletettem volna azt a jelenetet. Mert adja magát, hiszen olaszokkal akarták megállítani a forradalmárokat. Nem rossz húzás, ha neked nem is tetszik. Kossuth-ot kigúnyolták, azt írod. Mégis melyik jelenetben, ha szabad kérdeznem. Propagandafilm lenne? Akkor a jelenlegi rendszert népszerűsítené. EZT jelenti ugyanis a propaganda. De akkor légyszi, idézd már azokat a mondatokat, melyek a Fideszt népszerűsítik, ha kérhetem. Itt álljunk meg egy szóra. Én tényleg rühellem Orbánékat, DE erre a filmre nehéz lenne ráfogni, hogy propaganda. (Már aki ismeri a szó jelentését.) Komoly kifogásokat nem tudtál felhozni. Elb@sztak a dologra rengeteg (köz)pénzt, ez igaz. Sz*r csapat a Fidesz, ez is igaz. Rákay Fülöpke meg egy hányinger. DE azok a színészek és művészek, akik dolgoztak ezen a filmen, igenis jó munkát végeztek, és a végeredmény sem rossz. Ennyi.
Nézd meg még egyszer! Megtalálod a Karib-tenger dallammotívumot és Kossuth gúnyolását is. Komoly érv kellene ahhoz, hogy miért gyenge a film? Ahhoz nem, hogy miért jó? Nincsen sok értelme ízlésen vitatkozni. Az persze jelzésértékű, hogy áll az IMDb-n. (Elvben a gonosz libsi 1 csillagokat a hazamegmentő, békeharczosch nem-zethy 10 csillagok ellensúlyoznák – mégis 10/1,9 az értékelése). Arról nem is beszélve, hogy ezt a filmet a Duna TV-n kellett volna bemutatni reklám nélkül! Persze ezt is le kellett passzolni a haver csatornájának, ahol félbevágták a történetet, és toltak a néző arcába úgy 15 reklámot és plusz ajánlókat! Hogy a közben a képre ráúszó színes ajánlókat ne is nagyon firtassuk, mennyire b@szták szét a hangulatot... HVG: Még a köztévé déli híradóját is többen nézték kedden, mint a Rákay-féle Petőfi-filmet.
Az IMDb pontozásával jössz meg azzal, hogy a TV-ben hányan nézték meg? Neked mások mondják meg, mi a jó? Ne már. Én magam szeretem eldönteni. Ha a politikai aktivisták hisztit keltenek, és ha mozgalomszerűen pontozzák le a DK-sok a filmet az IMDb-n (nekem véletlenül egy DK-s haverom mondta, hogy 2000 párttársa nyomot 1 csillagot rá), én akkor is szeretem magam eldönteni, mi a jó. Annak idején lóf*sz se nézte meg a mozikban A remény rabjait. Akkorát bukott, mint Pistike a jégpályán, ma meg a legnépszerűbb film mindenhol. Nekem tetszett, és történelmileg is stimmel. Ennyi. És leszarom, hogy ki nézi meg és ki nem a TV-n.
Ha a pártok júniusi szereplését nézzük, a DK a fasorban sincsen a Fideszhez és a Tiszához mérve. Nem hiszem, hogy a DK aktivisták miatt áll 20%-on (sem). Én megvártam, amíg leadják TV-ben, utána alakítottam ki a véleményemet. Ezt ugyanis durván közpénzből készítették, egy büdös forintot nem voltam hajlandó (az előfizetésemen felül) érte fizetni. Még szerencsém is volt, mert kb. 15 perc késéssel kezdtem volna nézni, de visszatekertem, így a reklámokat is megúsztam.
És te jöttél azzal, hogy téged nem érdekel, hogy lehúzzák... stb... tehát utaltál az értékelésére. De az idő szépen beárazza majd ezt a kurzusmozit is, mint előtte sok másikat... már most is igen olcsó.
Ajánlom olvasmánynak a történelem tankönyvet, de hogy az ízlésed is fejlődjön, az már menthetetlen.
Az inkább neked kellene. Mármint a tankönyv. Akkor talán kiböngészhetnéd belőle, hogy mi a film legnagyobb történelmi hibája. Akkor kezdjünk el beszélgetni érdemben. A beszólogatásra bárki képes. Neked az már jól megy. :)
Kedves felhasználónk!
Arra szeretnénk kérni, hogy a jövőben kerüld a más felhasználókkal szembeni személyeskedő, becsmérlő hangnemet. Javasoljuk, hogy az egyet nem értésedet objektíven, a másik személyének támadása vagy bántása nélkül fejezd ki.
Üdvözlettel:
A Mafab csapata
Nagy ívben teszek arra, hogy most divat lett kórusban szidni a Most vagy sohát, bár a Fidesz sem érdekel a legkevésbé sem. Ha eltapsoltak rá 6 milliárdot, ha nem. Egyszerűen van saját szuverén véleményem a filmről, és azt írom le. Ebben pedig nem befolyásol az, aki 1-es értékelést ad rá (és szélsőségesen, károgva köpködi ezt a filmet), és az sem, aki 10-est ad rá (egekbe magasztalva). A Most vagy soha! egyáltalán nem rossz film. A látványvilága tetszetős: megnézhető például az 1848-as Pest és a korabeli 100 ezer lakosú főváros. Jók a szavalatokkal teli részek is, rám lelkesítően hatottak. Én nem gondolom, hogy egy kitalált besúgó (Farkasch) elhelyezése a cselekményben történelemhamisítás lenne. Különben meg vannak források, amelyek igenis alátámasztják, hogy nagyon is voltak besúgók akkoriban Pesten, akik gátolni próbálták a forradalmárok szervezkedéseit. Éppen ilyen Farkasch-félék. Engem nem zavar, hogy a Mafab marginálja a filmről elismerően nyilatkozó hozzászólásokat, én akkor is a saját véleményemet írom. Az pedig 4 csillagot ér.