66% 34 szavazat
Az árnyak királya

Az árnyak királya

Le Roi des Ombres
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
9
Szereplők (9)
2
Képek (2)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Apjuk halála után két féltestvér egy tragikus következményekkel járó konfliktus ellentétes oldalain találják magukat.

(Hupka Adrián)

Rendező: Marc Fouchard
Forgatókönyvíró: Marc Fouchard
Ország: Franciaország
Premier: 2023.03.17. | Netflix (2023.03.17.)

Hol nézheted

 
2023.03.26 Zoltán383985

legújabb vélemény

Egy király film

A filmet megnéztem. Bandaháború, fenyegetések, vétlen gyilkosság, családi viszály. Nagyszerűen sikerült film, végig lekötött, nem unatkoztam rajta. Végig pörgős a film. Már többször láthattuk, hogy a franciák tudnak jó filmeket készíteni, és ez is az egyik a sok közül.

0
 
2023.03.17 Rics

Sajátos érzelmi döntés a négy csillag, amúgy olyan három csillag körül értékelném igazán, de tetszett, ahogy a családi helyzetet mutatták. Érdekes, de mégis úgymond mindennapi.

1
 
2023.03.21 szemtelen

Ismerd a gyengédet és tanuld meg felhasználni

Némi misztikummal és boszorkánysággal kevert bűnügyi dráma. A kábítószer-kereskedelem, a dílerektől és erőszaktól sújtott városrész mindennapi életének hátterében egy feszült család lelki, érzelmi kapcsolatának szálai gubancolódnak össze. Alapjaiban a film kiszámítható, de az érzelmi szálak boncolgatása miatt cseppet sem válik unalmassá. A filmben – szerencsére – több a dráma, mint a bűnügyi tartalom, és ezt nem direktben, hanem érzéssel a cselekménybe szőve, mint valós társadalmi gondot ábrázolja. Remek a forgatókönyv, és sikeres lett a feldolgozás. Egy átlagos filmből egy átlag felettit varázsolt a gondos munka, szívesen ajánlom!

0