Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A sértés (2017)

L'insulte
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
18
Képek
5
Videók

Galéria (18)

Adel Karam
Adel Karam
Kamel El Basha
Adel Karam
Christine Choueiri
Adel Karam
Camille Salameh
Adel Karam
Kamel El Basha
Rita Hayek
Adel Karam
Kamel El Basha
Adel Karam
Kamel El Basha
Adel Karam
Adel Karam
Adel Karam
Kamel El Basha
Kamel El Basha
Kamel El Basha
Adel Karam

Videók (5)

 
TomÁcs   2019. 09. 24.

legújabb vélemény

0

Elég abszurd a története. Nem túl látványos film. Nekem nem nagyon nyerte el a tetszésem.

 
Szilonka   2019. 07. 25.

1

Remek film. Feszült hangulatot tud teremteni már a legelején. Ami külön tetszett benne hogy érezni, hogy nem amerikai alkotás.

 
indingo   2019. 07. 22.

0

Eléggé hihetetlen a története. Elsőre egy apróságból indul ki az egész ügy, de a háttérben sok minden húzódik. Egyszer érdemes megnézni.

 
trinagl   2018. 11. 12.

0

Amellett, hogy a film feszültséggel teli, egy igencsak komoly társadalmi jelenséget és talán problémát feszeget, ami egy kissé lassan, de annál erőteljesebben van kifejtve. Nekem nagyon tetszett ez a film, és másnak is csak ajánlani tudom, hogy legalább egyszer néz meg. Nagyon elgondolkodtató.

 
sadis   2018. 11. 10.

0

Nem igazán tudtam élvezni ez a filmet. Számomra egy kissé lassú volt a cselekmény története. Szóval, egész biztosan rá kell hangolódni, de kérdés, hogy mikor tud az ember annyi türelmet összeszedni, ezt egy kicsit sajnáltam.

A film összbevétele 1 001 305 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 450 728 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 409 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film cselekményét az 1975-ös libanoni polgárháború inspirálta.

(hp)
 

Ez az első libanoni film, melyet Oscar-díjra jelöltek.

(hp)
 

Ezt a filmet nevezte a 90. Oscar-gálára Libanon, a bizottság pedig be is választotta a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájába.

(hp)
 

Kamel El Basha a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat.

(hp)
 

A filmet a 74. Velencei Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 
Ziad Doueiri filmje egy jelentéktelennek tűnő hétköznapi viszályból kerekít lebilincselő tárgyalótermi drámát. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA. több»
 
A sértés a világ bármelyik pontján érthető és átélhető film, ami nagyon bölcsen és érzékenyen mesél nekünk a mindenkinek birtokában lévő igazságról és a háborúról, ami a fejekben tovább dúl, még évtizedekkel azután is, hogy elhallgattak a fegyverek. több»
 
Tony becsületes, libanoni keresztény autószerelő. Yasser becsületes, palesztin menekült építésvezető. A történet elején egy pitiáner dolgon összeszólalkoznak, és innentől nincs megállás… több»