Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
59%
Filmadatlap
 
34
Szereplők
12
Vélemények
39
Képek
7
Videók
Vakító napfényben
 
De Matt   2019. 06. 19.

legújabb vélemény

Többet vártam ettől a filmtől

Amikor a főszerepben két olyan színész van, mint Ralph Fiennes és Tilda Swinton, az ember felkészül arra, hogy itt valami kivételes élményben lesz része. Legalábbis erre számít. Ez a film pedig messze nem az, ami lehetett volna belőle. A színészek jók, de a történet kusza, hisz ezeknek az embereknek egy teljesen beteg kapcsolatrendszere van, nem is lehetne más az életük. Talán a film végén Guadagino rendező kárpótolja a közönséget egy fordulattal és egyben tanulsággal, amikor Tilda Swinton megkönnyebbül a rendőr autogramm-kérése után. Összességében a film gyenge, nem villanyozott fel semmivel.

 
indingo   2017. 10. 03.

Nagyon izgalmas a film szereposztása, de a történet kicsit esetlen, de azért tetszett. Kicsit furcsállottam, hogy a pali kinyírja a nő volt férjét, de azt különösebben nem zavarja...


 
Berto49 Nézhetetlen  2017. 04. 28.

Nagy merészség volt a „Medence” újraforgatása mai sztárokkal, mert engem Harry alakítója, a szakállas Ralph Fiennes halálra idegesített, viselkedésével és a végtelen pofázásával. Tilda Swanton némán is rettenetesen ronda volt, lehet, hogy más filmben... több»

 
TomÁcs   2018. 04. 23.

Próbáltam keresni a vezérfonalat, a mondanivalót de nem igazán találtam meg. Filmélménye sem túl magas, a története is semleges. A gyilkosság meg tök felesleges volt.

 
VvV   2018. 12. 22.

Ő is egy leporolt alkotás. A története olyan lagymatag, maga a helyszín gyönyörű.

 
Gábor Rózsa   2017. 07. 01.

Előttem valaki már úgy fogalmazott, hogy "unalmas, igazi nézetetlen film." na pont úgy érzek én is. A 25. perben éreztem, hogy most már elég lesz ki kéne kapcsolni, de valamiért úgy voltam vele, hogy hátha... na nem kellett volna. Unalmas... nagyon unalmas... és a végén sem fogja ezt megváltoztatni.

 
Kirana80   2016. 08. 03.

Régóta vártam ezt a filmet, és nem csalódtam, sőt!! Úgy érzem még jobbat sikerült alkotni, mint amit valaha is vártam. Nemcsak az elragadó színészi játék amire építhetett a film, és a csodás környezet, de maga a történet szövése is, kibontakoztatása ... több»

Ralph Fiennes
Dakota Johnson
Ralph Fiennes
Dakota Johnson
Ralph Fiennes
Matthias Schoenaerts
Tilda Swinton
Matthias Schoenaerts
Tilda Swinton
Ralph Fiennes
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Ralph Fiennes
Matthias Schoenaerts
Dakota Johnson

A film összbevétele 7 545 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 381 196 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 616 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film az 1969-ben bemutatott Jacques Deray által rendezett, A medence remake-je.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A címet, 'A Bigger Splash', egy színes festmény inspirálta, amelyet David Hockney festett 1967-ben. A film végén a stáblsita közben pedig köszönetet is mondanak Hockney-nek.

(szaka123)
 

Pantelleria a helyszín. Igaz Olaszországtól csak 100 km-re.

(Kirana80)
 

A filmet Szicília szigetén forgatták.

(dulkap)
 

A forgatás kilenc héten át zajlott, heti hat nap.

(dulkap)
 

Tilda Swinton azt nyilatkozta, hogy Marianne Lane karakterét David Bowie, Chrissie Hynde és P.J. Harvey inspirálta.

(dulkap)
 

Penelope testén látható tetoválások Dakota Johnson valódi tetoválásai. A rendező és a színésznő együtt döntök arról, hogy nem takarják el.

(dulkap)
 

Eredetileg Margot Robbie-nak szánták Penelope szerepét, de időpont egyeztetési problémák miatt végül Dakota Johnson kapta azt meg.

(dulkap)
 
A nekifutás még rendben is volna: napfény, fülledt erotika és rock and roll. Az érkezés viszont már a nézőnek is kellemetlen, holott az alapanyag és a szereplőgérda alapján, az év egyik legkellemes meglepetése is lehetett volna. 5,5/10 több»
 
A rendező Luca Guadagnino elegánsan vezeti végig közönségét a történeten, nem kimódolt fordulatokkal csábít minket, vagy direkt félrevezetéssel incselkedik. Eklektikus karaktereit a vágástechnikával húzza alá, nem túlsúlyban, de „szabályszegéseket”, ugróvágásokat, képek furcsa egymás utániságát is alkalmaz a film. 80% több»
 
Szórakoztató és régimódi nyári mozi európai és szerzői felhangokkal, de mindenekelőtt kitűnő színészekkel – dióhéjban ez az A Bigger Splash. Mindemellett pedig a filmet egyfajta furcsa kettőség jellemez: többletértékkel bír, de hiányérzetet is hagy maga után. 7/10 több»