A keresztapa

The Godfather

Coppola San Franciscóban vágta a filmet saját független filmes műhelyében, az American Zoetrope-ban. Robert Evans stúdióvezető nyomására viszont kb. 30 percet kivágott a 165 perces végtermékből ugyanis a szerződésben az állt, amennyiben a rendező csak egyetlen perccel átlépi a szerződésben foglalt 135 percet, repül és L.A.-ben dolgoznak tovább a filmen. Coppola egy kb. 140 perces változatot vitt Evans elé, aki a vetités után azt mondta: "Francis, te csak egy összefoglalót mutattál nekem!"Szerző: Bogi87

A keresztelőn az újszülött Sofia Coppola.Szerző: Bogi87

Frank Sinatra inspirálta Johnny Fontaine karakterét.Szerző: Bogi87

Coppola a film néhány részletét Long Island-en vette fel, hajdani igazi "nehézfiúk" házánál.Szerző: Bogi87

Amikor a Paramount studio vezetői először ellátogattak a forgatásra és meglátták Al Pacino játékát, annyira nem tetszett nekik,hogy elakarták küldeni.Szerző: Bogi87

Caan és Al Pacino csak 10 évvel fiatalabbak, mint az anyjukat alakító Morgana King.Szerző: Dodi

Sylvester Stallone nagyon akart szerepelni a filmben, többször is bepróbálkozott, de így se kapott szerepet. Szerző: Dodi

A nyitójelenetben szereplő macska olyan erősen dorombolt, hogy újra fel kellett venni azt. Szerző: Dodi

Corleone egy szicíliai település, a szó jelentése pedig oroszlánszívű. Szerző: Dodi

1963-ban használták először a keresztapa kifejezést, a Joe Valachi kongresszusi meghallgatásán, ahonnan Mario Puzo is tudósított.Szerző: Dodi

Marlon Brando híres arról, hogy nem tudja, vagy nem akarja megtanulni pontosan a szövegkönyvét. A rendezőnek ebben a filmben is meggyűlt a baja a színésszel.Szerző: Zsofi821

A Keresztapa filmekben fontos motívumként jelenik meg a narancs. Fontos jelenetekben van jelen ez az egzotikus gyümölcs, pl. tragikus események előtt.Szerző: Bizsu82

A Hollywoodot megújító mozi-fenegyereknek nevezett rendező végső diadala volt, mikor a Keresztapa a maga 245,066,411 dolláros világszinten termelt összbevételével a legnagyobb bevételt hozó filmé vált, megelőzve a Muzsika hangjait.Szerző: ClunkyChip

Az egyik maffia család vezetőjének, Joe Bonanonak az volt a véleménye A Keresztapáról, hogy mindenkinek látnia kell, mert megmutatja, hogyan kell viselkedniük.Szerző: ClunkyChip