A kéz, amely a bölcsőt ringatja

A kéz, amely a bölcsőt ringatja

The Hand That Rocks the Cradle

A kéz, amely a bölcsőt ringatja (1992) a MAFAB közösségének véleménye alapján máig feszült, csavaros pszichológiai thriller. A film a MAFAB.hu közösségétől 28 értékelés alapján 81%-os tetszésindexet kapott, ami nagyon erős eredménynek számít. A nézői konszenzus szerint a film ereje a fokozatosan felépített feszültségben, a megfelelő pillanatban megszólaló zenével fokozott borzongásban és abban rejlik, hogy Peyton szándékait sokáig nehéz kiismerni. Curtis Hanson rendezésében Rebecca De Mornay és Ernie Hudson különösen erős alakítása emelkedik ki, mellettük Julianne Moore, Matt McCoy és Annabella Sciorra is fontos szerepet kap. A gyászoló Peyton Flanders ideális bébiszitternek adja ki magát, hogy beköltözzön Claire Bartel családjába, ám titkos bosszúhadjárata csak fokozatosan lepleződik le.

Hirdetés

Miután férje megöli magát, egy megkeseredett várandós özvegyasszony elveszíti gyermekét, és bosszúhadjáratra indul egy nő és családja ellen.

(Csillag Lajos)

Premier (HU): 1993.06.04.

2025.06.27 Schumy1

Jó sztori, jó színészi alakítások, jó kivitelezés. Igen, ahogy néztem, azon tűnődtem, hogy a régi filmgyártás mennyire más volt, mennyire emberibb. Jó zene a megfelelő pillanatban, és máris ott a borzongás. Szépen építkezik fel a film, bár én nem ilyen, kissé szétcsapott befejezést választottam volna.

2020.07.12 Hieronymus Bosch

Éppen a napokban néztem meg,és számomra a patinája semmit sem kopott.Ugyanolyan izgalmat,és feszültséget éreztem a film nézése közben,mint a legelső alkalommal.... A színészi játékok nagyon jók,de azért a filmet Rebecca De Mornay és Ernie Hudson viszi a hátán!

2016.02.15 doroffee

Uramisten. Ez a film nagyon jó. Nagyon beteg és csavaros - tökéletes pszichológiai thriller (a kedvenc műfajom). Tökéletesen megmutatja, meddig mehet és megy el egy mániákus ember.

2017.11.05 dailyfilmsan

Állati film! Végig tartja feszültséget , sose lehet tudni hogy a nő éppen mire is készül pontosan. Nagyon dög :D

Rebecca De Mornay a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.Szerző: mamiéstöti2