Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
Videók
 
pi   2019. 11. 05.

legújabb vélemény

Óriási film. A zene, a ritmus, a történet, mind zseniális. Nagyon tetszik az alternatív befejezésekkel való játék, hogy képes az ember egyik legnagyobb dilemmáját filmre vinni, a “mi lett volna ha...” élményt teljesen visszaadja.

 
Berto49   2017. 07. 17.

Ennyi ötlet, humoros megoldás kevés filmben látható, nekem csak az Amelie jut eszembe. Tykwer, hiába német, remekelt. Szinte az egész film alatt hallható rave zene remekül, fantasztikusan festi alá a pergő cselekményt. Ahogy a pillanatokra feltűnő em... több»


 
citizenfour99   2016. 04. 05.

Hát ez remek film volt. Fasza kis látványvilág, pörgős történet, néhol ilyen pillangó-hatás effektusokkal, meg nagyon jó zenék. Rég láttam ilyen pörgősre vágott, jó filmet.

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Pörgős, eszement rohanás a pénzért, a szerelemért. Tetszett, hogy addig indul újra és újra a történet, amíg megoldás nem születik. Plusz pont a mellékszereplők történetének bevillantásáért.

 
wooderman   2016. 05. 18.

Unatkozni nem lehet rajta, az események és a szereplők pörögnek mint a ringlispi :) .. Persze inkább ez mint egy végletekig elhúzott,unalmas tömegfilm.A szereposztással azért kicsit többet is foglalkoztattak volna.

 
MrBlond   2015. 01. 22.

Nekem túl gyors volt a film, zaklatott rohanás. Elismerem, hogy egyedi, meg szokatlan, de nem igazán tetszik. A történet ismerős, láttuk már párszor. Nekem inkább tűnik egy kísérleti filmnek, főiskolás szárnypróbálgatás.

 
Gríz   2014. 11. 10.

Tökéletesen bemutatja a pillangóhatást. Döntéselméleti tételeket is jól lehetne a film jeleneteivel illusztrálni. Néha talán túl nagy a kontraszt a lassú párbeszédes és a rohanós részek között, de inkább szokatlan mint zavaró. Nagyon egyedi és különleges film.

Galéria (8)

A film összbevétele 7 267 585 dollár volt (imdb.com).

 

A vak nő, akitől Manni elkéri a telefonkártyát, Monica Bleibtreu, Moritz Bleibtreu édesanyja.

(SódóGA)
 

A filmben nagyon sok spirál forma látható. Ez a rendező, Tom Tykwer Alfred Hitchcock Szédülés című filmje iránti rajongásának köszönhető.

(SódóGA)
 

A narrátor, Hans Paetsch a legnépszerűbb meseolvasó Németországban.

(SódóGA)
 

Nagyjából 5 hétig tartott, míg találtak Berlinben egy olyan boltot, melynek tulaja engedélyezte, hogy felvegyék a rablási jelenetet.

(SódóGA)
 

A forgatás 7 hete alatt Franka Potente nem moshatott hajat, mert a piros hajfesték már egy mosás után is halványul.

(SódóGA)