Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

A mélység titka (1989)

The Abyss
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
ZeroHero   2019. 10. 01.

legújabb vélemény

0

James Cameron viz alatti dramaja/scifije/misztikuma egeszen elkepeszto trukkokkel es a premium szineszi gardanak koszonheto premium alakitasokkal. Ed Harris elete szerepeben tundokol minden percben, Michael Biehn pedig szerintem sajat magat is megle... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

1

Nagyon gyenge történet, középszerű szereplőkkel. Sok jelenet elég zagyvára sikeredett. A zenéje viszont elég jó.


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

1

James Cameron beletrafált ebbe a víz alatti sci-fi-be.A szereplőgárda nagyon jó,és külön kiemelném Ed Harrist,aki egyik legjobb alakítását hozza a Sziklán kívül. Michael Biehn jól hozza a rossz karaktert,kissé furcsa bajusszal. Jó mozi!

 
Gyalog őrmester   2018. 04. 04.

1

Remek kis sci-fi egy remek rendezőtöl, izgalmas a sztori és a forgatókönyv, látványos a film. Ajánlom.

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Ez a film a történetét tekintve nem a legerősebb viszont annak ellenére, hogy ez a pontja nem fogott meg mégis egyfajta szórakozást tudott biztosítani. Azért ha lehet ezeket a műveket mellőzném

 
Beniko   2015. 11. 23.

0

Ez a film egyenesen fantasztikus. A mélység világát úgy mutatja be, mint még azelőtt senki. A szereplők közötti ellentétek is jól kirajzolódnak ebben a zárt környezetben.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

1

Sokszor fogom megnézni! Nagyon rég láttam ennyire jó filmet és biztos, hogy még egy párszor újra fogom nézni. Zenében és karakterekben nagyon erős film. Bátran ajánlom!

Galéria (10)

Videók (1)

A film összbevétele 90 000 098 dollár volt (imdb.com).

 

A film különkiadását moziban adták ki 1993. február 26-án. Ugyanazon a napon a Világkereskedelmi Központnál egy teherautóba rejtett pokolgépet robbantottak.

(Thibo84)
 

Alan Silvestri először és egyetlen alkalommal komponált zenét egy James Cameron filmhez.

(Thibo84)
 

Commodore DeMarco szerepét eredetileg Lance Henriksennek szánták, de ütemterv konfliktus miatt nem tudta elvállalni a szerepet.

(Thibo84)
 

A stúdió fontolóra vette Mel Gibsont, Dennis Quaidet, William Hurtot, Harrison Fordot, Kurt Russellt és Patrick Swayze-t Virgil "Bud" Brigman szerepére.

(Thibo84)
 

James Cameronnak Bud Brigman szerepére két választása volt: Ed Harris és Jeff Bridges.

(Thibo84)
 

A filmben említett cég neve Benthic Petroleum. Oceanográfiai szempontból a "benthic" szó az óceán fenekét jelenti.

(Thibo84)
 

Annak ellenére, hogy a víztartályt gázégőkkel hevítették, sokan annyira kihűltek a forgatás során, hogy műanyag pezsgőfürdőket állítottak fel a tartályon kívül, hogy melegen tartsák őket a szünetek alatt.

(Thibo84)
 

James Cameron rendező elhatározta, hogy a film fő részét a víz alatt forgatja, mivel úgy érezte, hogy az ilyen jeleneteknél a fényképezés szokásos módja tűnik a legmeggyőzőbbnek. Miközben megfelelő tartályt keresett a filmkészítéshez, kapott egy fülest egy félig elkészült nukleáris reaktorról Gaffney-ban, Dél-Karolinában, amelyet filmstúdióként akartak használni. Amikor Cameronék meglátogatták a helyszínt, azt javasolták, hogy a befejezetlen turbinagödrök szolgáljanak az alapfotózáshoz tartályként. Amikor azonban látta a létesítmény nukleáris reaktorházát (egy 17 méter magas, 73 méter átmérőjű tál), úgy döntött, hogy ez a szerkezet ideális, mivel hatalmas készleteket tud befogadni, és falai nem lesznek láthatók a képernyőn. Az A-tartálynak nevezett reaktor így a világ legnagyobb víz alatti tartályává vált 7,5 millió gallonos térfogatával, és a turbina gödrét B-tartályként használták a miniatűr speciális effektusok forgatására.

(Thibo84)
 

A forgatás első napján a fő víztartály szivárogni kezdett, ezért gátjavító szakértőket kellett hívni.

(Thibo84)
 

James Cameron a befejezetlen atomerőmű vizének melegítéséhez több földgázszállító tartálykocsit rögzített közvetlenül az égőkhöz.

(Thibo84)