A 70-es évek vége, 80-as eleje igazi aranykora volt a sci-fi rajongóknak. az egyik mérföldkő volt a 'nyolcadik utas'. Ridley Scott remekműve, H. R. Giger lényeivel, Sigourney Weaver által alakított Ripley-vel, minden filmkedvelő agyába beleégett ez a mozi.
A mai kor gyermekének ez már inkább mese, mint horror film. Tesóm gyermekkorában szerette ezt a filmet, de nemrégiben megnézve már inkább vicces, mint "horror". De érthető, hogy miért lett filmklasszikus. Egyszer azért látni kell, hogy ilyen is volt :)
Mindenkinek látnia kell!!!!!!!!! A mai napig tökéletesen megállja a helyét a filmek közt, a látvány a történet és a szereplőgárda is szuper.
Legjobbak az Alien filmek csak azt utaltam bennük, hogy 1.50 percből 1.25perc unalmas a többi meg huss beszarsz oh ez meghalt az is vége :D
Tökéletes csak ajánlani tudom izgalmas és ijesztő a szinészi játék is tökéletes a nostromo b és c szintjének a nagyon barátságtalan kinézete is növeli az izgalmat szerintem 10/9,5
Nem tudok mást mondani, a valaha készült egyik legnagyobb korszakalkotó, kultikus és időtlen alkotás!
Tudom, hogy klasszik, de nem vagyok horror-rajongó. A könyvet is olvastam, hátborzongató! Remek film, tényleg, de ... inkább nem nézem meg újra. Viszont Szigörni Vívör nagyon szexi volt! :D
Gyerekeknek tilos!! Ez egy nagyon izgalmas film, végig fent van a pulzus a film alatt , nagyon jók a díszletek nem beszélve a nyolcadik utasról a filmnézés közbe ne felejtsük a fotelból hátranézni!
Döbbenetesen jó film! Hihetetlen, hogy 1979-ben készült. Végig fenntartja a feszültséget, pedig a lényt szinte nem is látni a filmben... A folyamatosan villódzó fények, árnyékok és a zene segítségével teremti meg a feszültség érzést.
A magyar premier is 79-ben volt. Az egyik haver így emlékeztetett, ...tudod amikor a pics@ kib@szta azt az istenf@sza lóf@szt az űrhajóból...