Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
1
Vélemények
10
Képek
1
Videók

 
Kóborló   2019. 11. 04.

legújabb vélemény

Egy elborzasztó Lovecraft adaptáció

Kevés rendező neve forrt annyira össze H. P. Lovecraft nevével, mint Stuart Gordon vagy Brian Yuzna, ezért annyira nem is meglepő, hogy e két neves filmes egymás közt váltogatta a rendezői és a produceri széket az újabb és újabb feldolgozások közt. Jelen filmünknél Brian Yuzna a produceri feladatokat látta el, míg Stuart Gordon a rendezést vállalta magára. A színészek közt pedig Jeffrey Combs neve lehet azok számára ismerős, akik láttak már Lovecraft novelláiból adaptált filmet. Be kell, hogy valljam, ezt a filmet is elképesztő régen láttam, és csak rövidke jelenetekre emlékeztem belőle. Csupán annyi rémlett, hogy egy kimondottan gusztustalan film volt, ezért is voltam kíváncsi arra, hogy jó pár évvel az első találkozásom után ezzel a filmmel miként is fog majd most hatni rám, főleg abban a tudatban, hogy ez idő közben rengeteg horrorral edzettem az úgynevezett ingerküszöbömet. Nos, röviden még most is egy igen hatásos film volt. Nem gondolom, hogy könnyű dolga volt/van bármely olyan filmesnek, aki Lovecraftet akar filmre vinni. Hisz általában, ha ezen történeteknek a könyvbeli hosszúságát tekintenénk alapanyagnak mondjuk egy forgatókönyvhöz, akkor már szinte könyvelhetjük is, hogy az adott feldolgozást majd a rövidfilmes kategóriában láthatjuk viszont. Ezért általában rengeteg mindennel kiegészítik az alapul vett Lovecraftos történetet (itt is mindössze 7 oldalból áll az alap... több»

A film összbevétele 1 261 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film főszereplőjének, Jeffrey Combs-nak ez volt a második közös filmje a rendezővel, Stuart Gordonnal. Még további négy alkalommal dolgoztak együtt hasonló felállásban.

(Kóborló )
 

Stuart Gordon, a film rendezője kimondottan nehéz feladatnak találta, hogy a film az amerikai korbesorolási hivatalnál ne lépje túl az R-es besorolást, ezért egyes durvább jeleneteket meg kellett vágniuk; a végeredménnyel végül elégedett volt a rendező.

(Kóborló )
 

A film producere, Brian Yuzna egy interjúban elárulta, hogy a film megengedett költségvetését a befejezés előtt felhasználták, ezért sokat kellett improvizálniuk.

(Kóborló )
 

A filmet Rómában vették fel nagyjából 4,5M $-ból.

(dulkap)
 

A ház címe 666 Benevolent St..

(dulkap)
 

A Resonator által kiadott hangot később a Beastie Boys nevű zenekar felhasználta az Intergalactic című számukhoz.

(dulkap)
 

Barbara Crampton később egy garázsvásáron eladta azt a bőr ruhát, amit a filmben viselt.

(dulkap)
 

A film alapjául szolgáló H.P. Lovecraft történet mindössze hét oldal hosszú.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.