62% 33 szavazat
A Royal Palace hősei

A Royal Palace hősei

La guerre du Royal Palace
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
5
Képek (5)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A második világháború idején a franciaországi luxusszállók legnagyobb részéből német katonai főhadiszállás lett. A náci hírszerzés által lefoglalt hotelbe tart Francios, a szállodatulajdonos kétszínű bátyja, hogy színészként szórakoztassa a megszálló németeket.… Több


Forgatókönyvíró: Claude-Michel Rome, Stéphane Freiss
Ország: Franciaország
Premier: 2012.09.15.
 
2019.09.11 Zoltan Georgius Mayer

legújabb vélemény

Katharsis

Láttam a filmet magyarul a Filmbox tv-csatornán (UPC) többször is. A szovjet filmek soha nem voltak képesek egy jó idő után a második világháború szereplőit mindkét oldalon humorosan ábrázolni (francia/német). Talán még a magyarok a "Tizedes és a többiek"-ben. Még egy hasonló film ismert, a "Hallo, hallo!" - a "Csengetett Mylord?" (You Rang M'Lord" egyes szereplőivel. Ez is katharsis. (Meg az is, hogy szovjet katonai TÁNYÉR- ÉS TANK-SAPKÁKAT árultak (hamisakat egy idő után) nemcsak a pesti Váci ulicán, hanem világszerte is -. Az ókorban még koponyából ittak. nyájából ittak a győztesek... bCSAK SZELIDÜL AZ EMBERISÉG - HÁLA AZ ATOM-BOMBÁNAK?.)

0
 
2017.09.21 grigoriy1rem

Nem igazán tudtam ráhangolódni a filmre, pedig ez a fajta humor nekem igazából mindig is bejött. Ennek ellenére mégis egy kissé erőltetettnek és idétlennek éreztem, amolyan régi vágású ripacskodásnak.

0
 
2019.07.05 spyro74

Alapjában véve nem egy rossz film, igazán ötletes és a karakterek is egész jól ki vannak találva. Engem viszont a sztori egyáltalán nem fogott meg. Ezt nagyon sajnáltam, mert elég sok ötlet volt benne.

0