Marcus Luttrell törzsőrmester (az amerikai haditengerészetnél: Petty officer first class) valóban részt vett egy afganisztáni bevetésen a Vörös Szárnyak hadművelet keretében 2005. június 28-án, és valóban egyedüliként élte túl, miközben három lövésztársa és 19 mentésre érkező katonatársa mind egy szálig odaveszett. Peter Berg filmje részletesen követi nyomon a bevetést az ominózus napon, és a felvételeken sokszor felbukkan a katonák között maga Luttrell is. A filmben a 30 centivel alacsonyabb Mark Wahlberg alakítja nem is rosszul.
10/11 A film! És újra bebizonyosodott, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró! Néha már oda sem néztem annyira durva a film, de nagyon jó! És mindamellett nagyon elgondolkodtató. Utoljára a Sólyom végveszélyben volt ilyen film, hogy már nekem fáj amit átéltek. Nagyon, de nagyon durva film, vagyis inkább ez a valóság.....
Fphuuu... ha jókor nézed meg ez a film nagyon betud találni. Én jókor néztem meg és végig izgultam az egészet. Hihetetlen kemény helyzetet ábrázol elénk.
Az egyik legjobb film, amit láttam. Persze azt hozzá teszem, hogy a kedvenceim a katonás filmek. Szerintem nagyon izgalmas és látványos. Tetszett és aki szereti ezt a műfajt annak kihagyhatatlan.
Őszintén szólva, féltem tőle, megint valami heroikus amerikai giccs, szerencsére nem. Sokat nem ragoznám, jó film, az ember elgondolkodik rajta. Többször nézhető film.
Kellemesen csalódtam a filmben. Sose néztem volna meg hasonlót mégis hihetetlen élményt nyújtott. Többször is láttam és bátran mondhatom, aki kedveli, ezt a stílust nyugodtan megnézheti.
Tudom, hogy ez egy igaz történet, csak sajnos az amerikai hadsereg támogatásával készült filmeknek megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy még az igaz történeteket is nyálasan eltorzított propagandaeszköznek használják (lásd: Pearl Harbor), és így az egész nem csak teljesen élvezhetetlen, de hiteltelen is lesz.
A sok vér, robbanás, lövöldözés ellenére inkább egy eldurvuló sportfilmhez hasonlítanám, ami tele van megrázó jelenetekkel, küzdelemmel, elhivatottsággal.
Hihetetlenül realisztikus, igazán remek alkotás. Izgalmas, feszült remek forgatókönyv, jó színészek. A műfaj kiemelkedő darabja. Valós a 7.6-os IMDB.. még talán több is lehetne.
Mark Wahlberg maradandó alakítász nyújt ebben a filmben. Nincs egyáltalán kiszínezve, inkább valóságnak megfelelő képet nyújt ennek a háborúnak a kiszámíthatatlanságáról.