A védelmező 3

The Equalizer 3

2024.03.15 Ultron

Műnek hat az erőltetett olasz kártya kijátszása

A védelmező legelső része valóban jó és eredeti, a második már csak elmegy kategória, a harmadik viszont kifejezetten műnek hat. Láthatóan nagyon rámegy arra a forgatókönyv és a rendezés is, hogy kijátssza az olasz kártyát. Ennek lényege, hogy a maffia őshazája Olaszország, így arra kell építeni mindent, hogy Robert McCall (Denzel Washington) itt afféle olasz módra digóskodja végig a filmet. A képi megjelenítésekre fekete filtert tettek, hogy ezzel is kiemeljék, mennyire nagyon komoly az egész, és mennyire drámai a Keresztapa őshazájában a küzdelem. Too much az egész, és műanyag, sőt erőltetett. Az akciójelenetek egy része nem rossz, de kevés az izgulnivaló, és valahogy sekélyes az alaptörténet is. Maga Washington 68 évesen is hihető tud lenni a kőkemény hitman bőrében, igazából nem rajta múlik, hogy A védelmező három csak közepeske lett. Nálam ez egy háromcsillagos produkció, százalékban sem több 50-60 százaléknál. Bár az IMDb-n jelenleg 68%-os, vagyis szerintem felértékelt egyelőre. De fog az lejjebb menni.

2024.02.04 puszta

A védelmező epizódokban az az érdekes, hogy a bárgyú történet jól, valamennyire eredeti módon van tálalva, bár sajnos míg az első részben a sztori még elmegy, talán-talán ötletes is, de aztán a második és harmadik rész egyre bugyutább (de a film szín... Több

2024.02.03 Filmworlds blog

Nagyon erőltetett ez a digó feeling: mármint az, hogy Olaszországban játszódik az egész, sötét filterrel (hogy még maffiásabb legyen), miközben elővezetik nekünk, hogy a bostoni fekete hapsi átmegy tősgyökeres olaszba. Olyan érzése van az embernek, h... Több

2023.10.25 puszpang

Megfogja az embert

Hangulatos és erős képek. Nyers és gyönyörű. Így kell rendezni. Egy film, amiben nem simogatják a bűnözőket, és nem ússzák meg holmi dutyival, meg ejnye-bejnyével. A valóságban is így kellene rendet rakni a világban. Akik ennyire megátalkodott gonosztevők, azok sötét, kegyetlen, rideg fájdalmat, majd lassú, jéghideg halált érdemelnek, mint ebben a filmben. Denzel Washington azon ritka színészek egyike, aki minden filmjében klasszis. Az 1991-es Visszakézből c. filmben találkoztam először a színészetével. A legnagyobbak egyike. És a való életben is helyén van a szíve és az esze.

2023.11.07 stomachh

Izgalmas, szórakoztató akciófilm. Nyilván nem a realizmusa miatt kedvelhető, de végig lekötött, szép az operatőri munka.

2023.11.22 Gamehun638

Átlagos film. Másabb a stílusa, mint a többi résznek.

2023.11.27 tmotm

Amikor Liam Neesonnak hiszed magad

Lehet, hogy lesz benne spoiler, még nem tudom, mert még nem írtam meg. Adott hősünk, az exmindenis, aki fél kézzel veri le a komplett Cosa Nostrát. Valójában ennyi a lényeg, és a gyönyörű olasz vidék. De itt vége. Mert a film összes többi része olyan szintű mindfuck, hogy az már fáj. De nem olyan Mester (Chuck az igazi mester!!!444!!) szintűen, vagy Neeson szinten... akinek nem igazán szeretnék rosszat írni a filmjeiről, mert míg Washington a valóéletben inkább egy bájgúnár, addig Neeson ott is para. Szóval szeretném, ha még egy ideig a fogaim a számban maradnának. Vissza hősünkhöz és ehhez az erőltetett izéhez. Mert mit látsz a való életben? Jön a maffia, és elintéz egy rendőrt, majd jönnek a rendőrök és elpi******k mindenkit. Itt viszont nem, itt visszahozzák a 90-es évek akciófilmjeinek leggázabb részeit, ahol a főhekus korrupt, a kisrendőrök meg sz*rni is alig mernek kimenni, így kell a főhős, aki egyedül elintézi a maffiát. Az előző két film sem volt szerintem valami nagy dobás, de ott legalább Denzel papa hozta a kötelezőt, és kaptunk 2 kellemes akciófilmet. Ez viszont már bűzlik az izzadtságtól és a nyugdíj-előtakarékossági (méghogy csak a németeknek vannak hosszú szavaik) számlától. 1 liter borral azért elmegy.

2023.10.06 Maver17

Washington

Ajánlom annak, aki egy jó akciófilmet akar nézni. Nem kell tőle sokat várni. Hozza a első két rész szintjét bőven! Ha ez a utolsó része a sorozatnak, akkor egy kicsit jobb befejezést vártam volna. De így is jó.

2023.11.09 Tibor397141

Egy jól felépített, izgalmas rész. Végig lekötött, élvezetes cselekmény. Egy jó film, jó zenével.

2023.12.15 Farkasember37

Amikor a 3. rész se hagy alább az előző filmek lendületéből :)

Maximálisan elégedett vagyok a filmmel, és úgy érzem, sok olyan ember megérdemelne hasonló bánásmódot, megszorongatást, ha nem is a halált feltétlen, mert az élet mindenki joga, de aki öl, azt meg fogják ölni előbb-utóbb, ha csak meg nem változik, de azt ne felejtsük el, hogy nem mindegy, hogy az ember azért öl, hogy tudatosan másokat leuraljon, szenvedést okozzon, ne hasonlítsuk össze azzal, aki a velejéig gonosz emberi tettek, emberek eltörlésének az eszköze, mint akit Denzel úr testesít meg! :) Ebben a részben is megkapják a gonoszok az esélyt a javulásra, de mivel nem mások megsegítése, másokon megkönyörülés a lételemük, ezért a vesztükbe rohannak. :) Ezúttal az olasz semmitérő maffia nézhet szembe Denzel úr üres tekintetével. :) Erőszak, feszültség párhuzamos, amikor nincs, azért kárpótol az életrajzi hatás. 10/10.

2024.02.02 Sandor

Washington

És újra Denzel Washington! És milyen gyönyörű helyen! És milyen szerethető figurákkal körülvéve. Persze most is ő a legszeretetreméltóbb.

2023.11.09 I3rYcE

A harmadik

A régi részekre már nem emlékezve néztem meg. Nem egy hatalmas film, de egy esti szórakozásra jó. Pár szereplő karaktere egy kicsit gyenge volt. Főszereplő hozta a kötelezőt.

2023.11.01 Szilárd-Leo

Elszúrták

Egy baj a filmmel, hogy olaszban játszódik. De a kamerabeállitások tökéletesek lettek.

2024.02.03 simonjanosbalint

Gyengébb minden eddiginél

Sajnos. A többi még kísérővel elment, de ez már vmi olyan *** és klisé és rossz... '90-es években se lenne OK... :\